Maramureşul, în topul celor mai frumoase destinaţii din lume

10

maramures

National Geographic Traveler a realizat recent un Top 20 al celor mai frumoase locuri de vizitat in anul 2015, in care este prezentata si o destinatie turistica din Romania, respectiv Maramures, potrivit travel.nationalgeographic.com.

Regiunea Maramuresului este caracterizata de National Geographic Traveler drept “Neinfricata lume veche”.

In istoricul tinut al Maramuresului continua sa fie practicate traditii milenare, uitate de mult timp in Europa. “Vacilor mele nu le place iarba care este taiata cu cositoarea. Prefera gustul curat al ierbii taiate cu coasa”, a declarat Ion Pop, din comuna maramureseana Botiza, citat de National Geographic Traveler.

10 COMENTARII

    • E chiar din Maramures, Manastirea Birsana, pacat ca e o imagine mai veche, locul arata in prezent mult mai frumos!!!

  1. O zona superba care merita vizitata…
    Imaginea de la Barsana este reprezentativa pentru zona Maramuresului, dar ar fi fost mult mai interesanta, cred, o fotografie cu elemente autentice, specifice zonei (poarta maramureseana, troite, campurile acelea salbatice cu animale, elemente decorative traditionale etc) sau cu biserici vechi maramuresene pastrate (bisericile de lemn cu cele mai inalte turnuri sunt in zona Maramuresului), cele de la Barsana fiind constructii mult mai noi…
    Nu vreau sa fiu carcotasa, dar sunt lucruri mai putin cunoscute si mai frumoase sau spectaculoase in Maramuresdecat Barsana, care oricum este foarte promovata, care merita mai multa promovare 🙂

  2. Comment:maria draga din pacate pt tine te anunt ca in bucovina cu toate manastirile sucevei nu intrece maramuresu . Bucovina e o alta zona de aur al tarii, dar imaginea e 100% din maramures, cea mai mare manastire din lemn din europa de la Barsana. Eu ti-as sugera un concediu prin tara maramuresului si nu vei regreta:)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.