Staţiunea Râuşor, o destinaţie uşor accesibilă bănăţenilor! VIDEO

1

Rausor
Turiștii dornici să descopere o destinație montană deosebit de frumoasă și nu foarte aglomerată, din vestul ţării, pot alege stațiunea Râușor din județul Hunedoara, aflată la aproximativ 150 de kilometri de Timișoara. Stațiunea Râușor se află pe versanții nordici ai Masivului Retezat, în Parcul Național Retezat.

În Râușor se află și singura pârtie de schi din Parcul Național Retezat, pârtie recunoscută ca fiind una dintre cele mai bune din acest colţ de ţară, cu o lungime de 1.000 de metri și o diferență de nivel de 380 de metri, fiind concepută pe două secțiuni de teleschi. Din vârful pârtiei există trei trasee cu grade de dificultate diferite, cu porțiuni pentru schiorii experimentați, dar și pentru cei începători.

Cei care doresc să se dea cu sania trebuie să știe că săniușul se poate practica pe marginea pârtiei de schi, iar de la baza pârtiei pot fi închiriate diverse echipamente. Pentru că stațiunea Râușor reprezintă o poartă de acces în Parcul Național Retezat, această zonă abundă de unități de cazare moderne.

Cu siguranță, aerul curat și liniștea din Stațiunea Râușor îi vor cuceri pe turiștii care îi trec pragul. Stațiunea reprezintă și locul în care se poate ajunge cel mai aproape de vârful Retezat cu cel mai mic efort.

În Râușor, principala atracție este pârtia de schi, dar în apropierea pot fi vizitate și alte obiective turistice unice în țara noastră. Astfel, la intrarea pe Valea Râușorului se poate vizita mănăstirea Colț și cetatea Colț, denumită și „Castelul din Carpați”, locul în care Jules Verne a trăit o frumoasă poveste de dragoste cu o ardeleancă. De asemenea, în zonă mai pot fi vizitate Castelul Corvinilor din Hunedoara, Biserica Densuș, Mănăstirea Prislop, rezervația de zimbrii din Hațeg, dar și situl arheologic Sarmizegetusa Regia.

Stațiunea se află la altitudinea de 1.250 de metri pe versanții nordici ai masivului Retezat, fiind așezată aproximativ în centrul masivului. La Râușor se ajunge pe un drum complet asfaltat, bine întreținut în toate anotimpurile. Accesul se poate face pe drumul care merge din Hațeg la Caransebeș, spre comuna Râu de Mori. La câteva sute de metri de localitatea Cârnic, turiștii pot vedea indicatoare cu „Complex alpin Râușor”, iar după aproximativ 20 de kilometri se ajunge în stațiune.

Numeroase pensiuni şi cabane oferă turiştilor condiţii de cazare de la bune spre excelente, la preţuri accesibile.

1 COMENTARIU

  1. Pentru corectitudine …..venind dispre Caransebes, dupa Sarmizegetusa, inainte de localitatea Paclisa se afla localitatea Carnesti , care este la cateva sute de metri de sosea…..acolo se face la dreapta si prin Ostrov si Clopotiva se ajunge in Rau de Mori. De acolo la cca 10-12 km se afla statiunea Rausor in cauza …..Localitatea Carnic exista ….este dupa Salasu de sus , apoi Nucsoara si de la Carnic se ajunge la cabanele Pietrele si Gentiana locuri de plecare spre varfurile din masivul Retezat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.