Mărghitaș – “perla” necunoscută din Caraș-Severin

0

Stațiunea turistică Mărghitaș este situată în Munții Aninei la o altitudine de 680 metri, la o depărtare de 3 km distanță de orașul Anina. Stațiunea are un cadru natural deosebit de pitoresc cu păduri de foioase și conifere, cu un lac de acumulare ce oferă posibilități de agrement.

Lacul-Marghitas-1
Zona turistică din împrejurimile stațiunii oferă multe posibilități de drumeție spre lacul și peștera Buhui, spre cabanele Maial și Diana, spre peșterile Plopa și Comarnic, etc. Dacă vă decideți să urmați spre Mărghitaș drumul național Băile Herculane – Iablanița – Bozovici – Anina (E70 sau DN6 ce se continuă cu DN57B), veți străbate Valea Almăjului, o zonă etnografică și folclorică deosebită.
Stațiunea Mărghitaș este un loc foarte cunoscut și vizitat. Pentru a atinge destinația, venind dinspre Reșița pe DN 58, la cca.1 km după intrarea în orașul Anina, în vârful cartierului Celnic, se urmează DJ582C. De pe platoul stațiunii se pot admira peisaje minunate din Munții Aninei. În apropiere se află lacul Mărghitaș, primul lac amenajat în scopuri turistice din țară, în anul 1940. Relieful permite străbaterea mai multor trasee pentru drumeții și excursii. Hotelul are actualmente un număr de 23 de camere și mai mult de 100 de locuri în Restaurant.

Marghitas

Circuit lejer de aproximativ 30 de km si în partea estică a oraşului Anina. Traseul trece pe lângă lacul Buhui, prin păduri răcoroase, către poienile însorite de la Răvniştea Mare şi apoi spre lacul Mărghitaş. Drumuri forestiere calcaroase, praf şi porţiuni înierbate solicită mountain bike-ul, dar acesta rămâne totuşi un traseu ideal pentru plimbări uşoare prin locuri foarte frumoase. Vizitarea peşterii Buhui sau o baie în lacurile Buhui ori Mărghitaş te fac să te bucuri şi mai mult de turul tau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.