Bansko – staţiunea de ski No.1 a Bulgariei

0

bansko

Statiunea se afla la 925 m deasupra nivelului marii, in timp ce zona de schiat se afla intre 2000-2600 m in muntii Pirin (cu un caracter alpin; Vf Vihren – 2914 m).

Bansko reprezinta statiunea de ski No.1 a Bulgariei, avand cel mai bun si mai modern centru de ski dintre toate statiunile bulgaresti cu acelasi specific. In ultimii ani a fost amenajata o zona noua destinata „sportului alb” , gratie unei investitii de cateva milioane de euro, facuta de catre o compania care detine licenta de functionare a zonei de ski a statiunii Bansko.
De ce Bansko pentru o vacanta in Bulgaria ?

Bansko este recunoscuta pentru zapada buna de schiat si pentru cel mai lung sezon de ski dintre toate statiunile Bulgariei. Zona noua a statiunii, cu hoteluri luxoase si apartamente de vacanta, se afla vis-a-vis de telegondola, ceea ce face din Bansko statiunea cu unele din cele mai bune hoteluri montane din Bulgaria.
Ce facem / unde mergem dupa ski

Dupa ski trebuie sa faceti si o pauza pentru a lua suveniruri celor dragi de acasa, iar diversele magazine (chioscuri) cu creatii ale artistilor locali sunt ideale.

Seara sau pe timp nefavoreabil skiatului, Tavernele traditionale din Bansko (numite „Mehana”), redau atmosfera locala prin bucataria locala si prin selectia rafinata de vinuri bulgaresti. Majoritatea „Mehana”-lurilor obisnuiesc sa tina atmosfera de vacanta cu muzica folk live. Discotecile si cluburile de noapte functioneaza fara limita de timp si care de obicei tin petrecerile “aprinse” pana dimineata devreme.

Bansko este recunoscut drept o asezare unica, de o importanta internationala. Pe langa minunatii Munti Pirin, orasul mai poseda o serie de locuri incarcate istoric:

Ruinele fortaretelor antice din Staroto Gradishte sunt situate la doar 4 km Vest de asezarea Ulen, de-a lungul cursului raului Demianitsa

In apropierea Staroto Gradishtei se afla dealurile de mangal Tracic.
La Sud de Bansko este situat Parcul National Pirin inclus in patrimoniul cultural si natural UNESCO. Acesta detine o serie de lacuri, cascade, pesteri, arbori seculari si asezari istorice.
Bansko, alaturi de Dobrinishte, sunt faimoase pentru izvoarele minerale, rezerva a Bayovi Dupki-Djindjirtsa.

Servicii medicale

Serviciul de urgenta Ski Patrol este disponibil 24/24. Clinica generala, cabinet stomatologic si ambulante sunt disponibile, asemeni serviciului de prim-ajutor ce se afla pe toate partiile.

O parte din serviciile medicale si toate serviciile stomatologice trebuie platite in numerar doctorilor (clinicilor). Acestia sunt obligati sa va furnizeze notele de plata, retetele si facturile necesare, continand informatiile cu privire la serviciile oferite si costul acestora, astfel incat sa va puteti recupera banii de la companiile de asigurari.

Este recomandat sa va sunati compania de asigurari si sa o informati in cazul unei eventuale accidentari si este indicat sa le urmariti instructiunile.

Find the Microsoft Certification exams you need to highlight https://www.4itexam.com/ your skills and further your career. Browse the exam 4itexam list to find details about skills measured, and then click the buttons or exam names to connect to preparation materials or schedule an appointment to take the exam with an exam provider:
70-685  |
Microsoft 70 685  |
microsoft 70-410  |
70-413  |
70 347  |
70 413  |
70 341  |
70 410 dumps  |
70-688  |
70-347  |
70-410 exam dumps  |
70 646  |

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.