Alanya Turcia 11

Alanya, oraş modern situat la 100 Km est de Antalya, se întinde cu eleganţă de-a lungul a două golfuri largi, cu un port frumos şi un aer paşnic, şi este cu siguranţă una dintre cele mai populare staţiuni ale Turciei.

Oraşul este locaţia celei care a fost odată cea mai puternică şi mai spectaculoasă fortăreaţă de pe coasta Turciei, formată din 150 de bastioane. Alanya datează din timpuri elene, cand se numea Coracesium şi a fost condusă, pe rând, de romani, bizantini, armeni, selgiucizi şi otomani.

Alanya Turcia 06

Biserica bizantină închinată Sfântului Gheorghe, ce datează din secolul VI, şirul de trepte din cărămidă roşie care se spune ca au fost folosite de Cleopatra când a coborât spre mare să facă baie sunt alte puncte de atracţie ce nu trebuiesc ratate. Drumul spre Castel este o adevărată provocare, fiind foarte abrupt, însă peisajul cu livezi de smochini, iasomie şi panorama asupra portului de dedesubt recompensează orice efort.

La vest de fortăreaţă, la nivelul mării se află Peştera Plângatoare, de o valoare speologică deosebită, cu perdele de stalactite şi stalagmite datând de acum 20 000 ani. Efectele curative ale peşterii, eficiente mai ales în afecţiuni respiratorii, atrag turişti din întreaga lume.

In estul citadelei se află oraşul-port care freamătă de activitate, cu cafenele, bărci de pescuit şi agrement. Fiecare parte a Antalyei se mândreşte cu plaje cu nisip cenuşiu şi cu o mulţime de hoteluri.

Alanya Turcia 24

De când a fost construit primul motel modern în 1958, considerat primul an de industrie turistică în Alanya, hotelurile s-au întrecut în a primi fluxul de turişti, iar hotelurile, din 2007, deţin 157.000 paturi. Peştera Damlatas, care originar a facilitat sosirea străinilor datorită microclimatului peşterii, cu o temperatura medie de 22 °C si 95% umiditate, e accesibilă în din partea vestică a peninsulei având drumuri dinspre plaja Damlatas.

Mulţi turişti, în special scandinavi, germani, ruşi şi olandezi, îşi fac vacanţele cu regularitate în Alanya pe timpul lunilor călduroase. Sunt atraşi de aceasta zona datorită preţurilor accesibile, temperaturilor ridicate, plajelor nisipoase, accesului către zonele istorice ale Antalyei , şi a bucătăriei rafinate.

Principala atracţie a oraşului o reprezintă plajele intinse de nisip, plantaţiile de bananieri, un pitoresc şi vechi castel, împreună cu nenumăratele hoteluri, restaurante şi cafenele care fac din această parte a Turciei un loc de neuitat pentru vacanţă.

Articolul precedentBiserica Bârsana din Maramureş
Articolul următorBiserica Sfântul Nicolae din Densuş, judeţul Hunedoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here