Statiunea Rausor

Statiunea Rausor este localizata la altitudinea de 1.250 m pe versantii nordici ai masivului Retezat si la 10 km de localitatea Rau de Mori.

Rausor se afla in Parcul National Retezat care adaposteste o populatie bogata de carnivore: urs, lup, ras, vulpe, vidra, jder, bursuc, pisica salbatica, dar si marmote, capriori, cerbi, capre negre, porci salbatici, pasari rapitoare: acvila de munte, uliul porumbar, uliul, sorecarul comun, vanturelul rosu, vanturelul de seara, soimul randunelelor, soimul calator, huhurezul mic, huhurezul mare.

 

Trasee turistice

Varful Retezat (2.482 m), din Rausor urmam traseul marcat cu banda rosie timp de 4 ore.

Lacul glaciar Stevia (2.100 m), din Rausor urmam traseul marcat cu banda rosie timp de 3 ore, se afla sub Vf. Retezat.

Saua Ciurila (1.800 m), din Rausor urmam traseul marcat cu cruce albastra timp de 2 ore.

Lacul glaciar Bucura (2.040 m, cel mai mare lac glaciar din Romania), din Rausor urmam traseul marcat cu banda rosie pana in Vf. Retezat, apoi urmam traseul marcat cu banda glabena pana in caldarea Bucura unde se afla si lacul Bucura, durata traseului 9 ore.
Prezenta pensiunilor agro-turistice si a cabanelor face ca in Rausor sa se practice un turism de recreere sau, cum se mai spune, un turism „verde”.

rausor

In timpul petrecut in Rausor se pot desfasura activitati precum echitatia, ciclismul, pescuitul, drumetiile montane sau va puteti relaxa privind natura in adevarata ei splendoare.

Statiunea dispune de partie de ski cu o lungime de 1.200 m si grad mediu de dificultate, dotata cu teleski si nocturna, dar iubitorii acestui din urmă sport mai au de aşteptat vreo trei luni.

Articolul precedentCinci destinaţii perfecte pentru un weekend autumnal (galerie foto)
Articolul următorObiective turistice unde accesul femeilor este interzis

2 COMENTARII

  1. E superba zona însă acum e distrus și acest loc. Pădurea e devastata iar de animale sa nu mai vorbim. În loc de păsări se aud drujbele si pușcăturile braconierilor. Pe drum te intersectezi cu camioane pline de busteni. E dezolant mai ales ca este rezervație. Nu recomand.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here