Obiective turistice unde accesul femeilor este interzis

0

Muntele Athos

Muntele Athos (Muntele Sfânt) este o destinaţie turistică sau de pelerinaj. Femeile nu au voie aici pentru că, potrivit unei teorii străvechi, prezenţa lor i-ar putea zbuciuma spiritual pe călugării de acolo. Şi culmea, dar nu numai urmaşele păcătoasei Eva au accesul interzis pe munte, dar şi numărul animalelor femele este controlat. Nu cumva să fie prea multe!

 

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Mai există un loc pe tărâmul european unde femeile nu pot intra. La mănăstirea Frăsinei, chiar la noi în ţară, în judeţul Vâlcea. Regula a fost impusă de Sfântul Ierarh Calinic în secolul al XIX-lea, care a decis ca în incinta mănăstirii să nu se mănânce carne şi să nu intre femeile, iar cele care vor încălca restricţia vor fi blestemate pentru totdeauna la nefericire. Pentru a împiedica intrarea acestora de lăcaş, călugării le poftesc la chiliile de lângă mănăstire ca să se roage şi să se spovedească.

 

Arabia Saudita

Altă destinaţie pe care femeile ar trebui să o ocolească este Arabia Saudită. Dacă totuşi ţii morţiş să mergi, ia cu tine o rudă de sex masculin. Accesul va fi mai greu, dar nu imposibil. Localnicii au un comportament opresiv faţă de femei, iar acestea trebuie să ceară voie pentru aproape orice bărbaţilor.

 

Galaxy Park

Germania bifează şi ea o locaţie în care femeile au accesul interzis, dar această măsură se aplică spre binele acestora. În parcul Galaxy, din Bavaria, sexul frumos nu are voie să se dea în toboganul X-treme FASER din cauza unor accidente în care femeile s-au rănit în zona genitală. În prezent se lucrează la conceperea unor costume de protecţie care să le permită reprezentantelor sexului frumos să se bucure de opţiunile întregului complex.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

În India, femeile nu pot intra în mormintele sacre Haji Ali Dargah Shrine din Mumbai, o destinaţie turistică extrem de căutată, care poate bifa pâna la 20.000 de turişti pe zi.

 

templu Bali

Probabil că nu este prima dată când auziţi că femeile aflate la menstruaţie sunt considerate impure şi necurate, iar tocmai acesta este motivul pentru care nu au voie să intre în templele hinduse din Indonezia, India şi Bali. Acum, nu ştim cum pot verifica cei de acolo dacă o femeie este în acea perioadă a lunii sau nu…

 

Omine Japan

Muntele Omine din Japonia este un alt punct turistic de evitat. De ce? Tot din cauza unei legii antice, care considera femeile periculoase pentru liniştea călugărilor. Şi la fel le consideră şi astăzi, pentru că numai bărbaţii au voie să escaladeze muntele pentru a ajunge la templu, scrie one.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.