Poiana Braşov ocupă primul loc în topul staţiunilor de schi din România datorită noilor amenajări. Lărgirea şi prelungirea pârtiilor, precum şi dotarea cu tunuri suplimentare de zăpadă au ridicat considerabil calitatea pârtiilor din zonă.

Pentru începători, Drumul Roşu rămâne în continuare cea mai lungă pârtie de schi din România (4.7 km). Cei care o cunosc din anii trecuţi vor avea o surpriză plăcută: pârtia a fost lărgită pe aproximativ 50% din lungime, devenind astfel o pârtie adevărată, nu doar un drum forestier acoperit de zăpadă.

Schiorii avansaţi pot încerca pârtiile Sulinar (2,8 km, dificultate medie), Lupului sau Subteleferic (2,6 km, respectiv 2,2 km), ambele cu dificultate ridicată. Şi aici au fost efectuate noi amenajări, în special în sensul lărgirii acestora şi deschiderii a noi rute de legătură.

O noutate este şi deschiderea unei noi variante de a ajunge de pe Subteleferic către pârtia Bradul, fără porţiuni plate. O veste bună, mai ales pentru snowboarderi, care nu-şi mai desfac legăturile, aşa cum o făceau în trecut pe această secţiune.

Instalaţiile de cablu sunt variate şi oferă numeroase posibilităţi de abordare a pârtiilor: două telecabine, o telegondolă, două telescaune şi cinci instalaţii de teleschi. Skipassul zilnic este de 135 lei.

Poiana Braşov se situează cel mai bine şi la capitolul cazare. Chiar dacă preţurile hotelurilor din staţiune sunt destul de piperate, schiorii cu buget redus au şi opţiunea de a se caza în Braşov. Pentru aceştia din urmă există curse regulate de autobuz către Poiană, doritorii ajungând astfel la pârtii în aproximativ 40 de minute.

Articolul precedentSatul de vacanţă Boga, situat nu departe de Timişoara, oferă privelişti de vis
Articolul următorȚări de vizitat în Europa iarna

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here