Stațiuni pentru ski în România – Straja

0

O apariţie inedită în topul stațiunilor de ski este Straja, judetul Hunedoara, care a „suferit” și ea recent câteva modernizări de bun augur. Sezonul de schi de la Straja este printre cele mai lungi din ţară, datorită stratului de zăpadă mare.

La Straja se ajunge relativ uşor, venind pe Valea Jiului până în Lupeni, localitate situată la aproximativ 25 km de Petroşani. De aici există două variante: drumul asfaltat ce urcă în munte până în staţiune sau telegondola. Skipass-ul de o zi este 100 lei.

Începătorii pot încerca pârtiile Sf.Gheorghe (700 m) sau Platoul Soarelui (400 m), ambele deservite de instalaţii de teleschi. Pârtiile atractive pentru cei avansaţi sunt Lupului, Canal, Telegondola sau Constantinescu, toate având lungimi de până în 3 km. Interesant este însă faptul că ele pot fi unite în coborârea de pe Vf.Straja, rezultând astfel, în funcţie de starea zăpezii, o pistă lungă de peste 5km.

Din punct de vedere al cazării, Straja nu străluceste prin hoteluri de mare capacitate. Oferta pensiunilor din zonă este însă extrem de bogată şi poate constitui chiar o variantă mai bună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.