Stațiuni pentru ski în România – Transalpina

0

Transalpina Ski Resort, deschisă anul acesta în judeţul Vâlcea, este fără îndoială domeniul schiabil cu cel mai frumos peisaj din România. Pârtiile parcă se varsă în apele lacului Vidra, iar perpectivele ce se deschid spre munţii Făgăraş sau Parang sunt unice în ţară. Chiar dacă dezvoltarea acestei staţiuni este abia la început, frumuseţea locurilor şi cantitatea de zăpadă o plasează în top 3.

http://traveleurope.roExistă 3 pârtii principale deocamdată, câte una pentru fiecare categorie de schiori (începători, mediu, avansat), totalizând aproximativ 3,5 km lungime. Există însă un plan de dezvoltare pe următorii ani pentru extinderea domeniului schiabil până la 50 km de pârtii.

Instalaţiile de cablu sunt tot trei la număr: o telegondolă, un teleschi şi un telescaun. Fiecare dintre ele deserveşte câte o pârtie. Cine nu s-a grăbit până la jumătatea lunii ianuarie ca să prindă cablurile gratuite, trebuie să ştie că skipass-ul de o zi este acum 60 lei.

Staţiunea suferă la capitolul cazare. Există doar câteva pensiuni în raza a 10 km de pârtie. Cele mai multe opţiuni sunt în Voineasa, localitate aflată la 30 km distanţă. Pentru cei care vor să schieze în mijlocul munţilor, departe de aglomeraţia marilor staţiuni, Transalpina Ski Resort este alegerea ideală.

Pentru a ajunge la Transalpina Ski Resort ai două variante: dinspre Petroşani, prin Obârşia Lotrului (35 km), sau dinspre Valea Oltului, prin Brezoi (65 km) şi Voineasa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.