Pasajul du Gois 03Pasajul du Gois (Passage du Gois) este un drum care leagă Golful Burnёf de insula Noirmoutier în Franța. Din cauza fluxului si refluxului, se poate conduce de-a lungul Pasajului du Gois doar de două ori pe zi, si asta doar timp de câteva ore, înainte de a se inundat.In restul timpului, pasajul sta ascuns la aproape 4 metri adâncime sub apa.

Pasajul natural, care leagă continentul european de insula Noirmoutier a fost marcat pentru prima dată pe o hartă în anul 1701. Dar abia în anul 1840, drumul a început să fie circulat, mai întâi călare, iar mai apoi, in vremurile moderne, cu maşina. Astăzi, Pasajul du Gois  măsoară peste 4 kilometri lungime.

Șoseaua pare una obișnuită, dar de fapt drumul este foarte periculos. Pe ambele părți ale şoselei sunt amplasate panouri speciale, prin care atat conducatorii auto cat si turistii, sunt anunţati dacă trecerea este sau nu permisă.

Insa, in ciuda acestui fapt, mulţi turişti ignoră mesajele si se aventurează in trecerea pasajului fiind de multe ori prinşi de valurile care cresc rapid. Pentru cei prinși de maree  există turnuri de salvare, construite special de-a lungul Pasajului du Gois.

Persoanele pot urca în aceste turnuri, unde pot aştepta echipele de salvare sau trecerea valului. Cei care fac, însă, această nebunie îşi pot lua la revedere de la masină, mai ales dacă valurile sunt puternice.

Articolul precedentCinci puncte de trecere a frontierei în Europa care te lasă fără respirație
Articolul următorStatiunea Sovata

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here