Gasirea celor mai frumoase locuri de vizitat in Europa nu este intotdeauna un lucru usor. Cu toate diversitatile culturale, peisajele si istoria locurilor din care poti sa alegi – cum te decizi pentru a porni la drum? Ce criterii de selectie folosesti?
Daca nu te poti decide in a alege intre peisajul maret al Alpilor, un oras plin de forfota sau o evadare pe una din insulele Europei, iata cateva sugestii pentru e miniexcursie de vis:

zadar croatia1. Zadar, Croatia
Lasa la o parte Dubrovnic si Split, sunt statiuni pe care fiecare turist din Croatia le are in minte. Zadar, in Dalmatia de Nord este destinatia din Croatia pe care trebuie sa o alegi. Este o imbinare perfecta intre un oras vechi care este, in mod spectaculor situat pe o peninsula si cateva locuinte moderne, la malul marii, care fac din vizita ta o experienta absolut unica.
“Organul marii” este alcatuit dintr-o serie de scari de piatra care duc in .. mare, cu tevi aflate sub apa care creaza un sunet special iar “Salutul soarelui” creaza un spectacol unic de lumina la fiecare apus.

borromeo2. Lacurile italiene
Aflate la poalele sudice ale Alpilor, lacurile italiene se intind peste 4 regiuni diferite din nord-vestul Italiei: Piedmont, Lambardia, Trentino si Veneto. Faimoasa combinatie, denumita de italieni Maggiore este locul in care muntii plini de zapada se termina abrupt in incantatoarele insule Borromeo. Fermecatorul Como, locul in care muntii Italiei plonjeaza in ape adanci si sate puse pe cartile postale se agata de pantele create. Mai este si varietatea oferita de Garda, care se aseamana de un fiord in nord si o mare linistita in sud. Dar, imprastiate de jur imprejurul regiunii, se regasesc diferite lacuri in vaile muntilor. Sfatul traveleurope.ro ar fi sa vizitati regiunea in timpul primaverii, pentru a fi cu un pas inaintea celor care invadeaza regiunile vara.

lesvos3. Lesvos, Grecia
Insula greceasca Lesvos a fost un loc de vacanta preferat de romani – o insula pe care poti regasi o padure densa in partea de sud, gradini idilice si izvoare termale care sunt captate pentru turisti in baile termale (se spune ca insula Lesvos are cele mai multe izvoare termale din insulele grecesti, datorita nucleului vulcanic al insulei) si facilitatile SPA oferite din plin de hotelurile si pensiunile din insula. Pe vremea otomanilor insula si-a capatat renumele de “Gradina Marii Egee”.
Lesvos se lauda totodata ca produce cel mai fin ulei de masline din intreaga Grecie. Pe parcursul vizitei in insula greceasca, nu uitati sa gustati si din bucataria locala, plina de arome placute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.