Băile Călacea – stațiunea de tratament aflată la 20km de Timișoara

4

baile-calaceaÎn Banat apele termale pot fi regăsite în diverse locuri, de la Timișoara până la Herculane. Stațiunea Băile Calacea este una din cele mai importante localități din jurul Timișoarei, recunoscută pentru apele sale termale (termominerale clorurate, sodice, bicarbonate, hipotone și izotermale) recomandate în tratarea unor afecțiuni reumatismale degenerative, afecțiuni ortopedico-traumatice, gastrite cronice, enterocolapatii cronice nespecifice, afecțiuni hepatobiliare, litiază renală urica.

Baza de tratament a stațiunii Băile Calacea include :
-bazine acoperite pentru băi cu ape termominerale
-hidroterapie: căzi pentru băi individuale cu apă termominerală, băi de plante
-electroterapie: curenți galvanici, sub formă de băi galvanice, curenți dinamici, curenți interferențiali, unde scurte, ultrasunete
magnetoterapie
-laser – terapie
-termoterapie: împachetări cu parafină, ultraviolete
-masoterapie
-aerosoli
-acupunctură
-kinetoterapie
-hidrokinetoterapie

În cadrul stațiunii Băile Calacea se află un parc ce ocupă 14 hectare, o pădure de salcâm și un lac cu nuferi albi, dar vizitatorii pot face plimbări și într-un parc cu arbori seculari.

În timpul liber dintre tratamente, vizitatorii pot admira exponatele aflate în micul parc zoologic al stațiunii (cerbi lopătari, căprioare, fazani, iepuri, pisici rusești și bibilici) și pot face ture de bazin în ștrandul cu dimensiuni olimpice, cu bază sportivă, terenuri de fotbal, tenis și locuri de joacă pentru copii.

4 COMENTARII

  1. Doar atat din ce inseamna o pagina web a unei asemenea statiuni?
    Nicio imagine din interiorul camerelor, din interiorul cabinetelor de tratamente, o lista cu preturi…
    nimic…nimic?

  2. Cam sumara prezentarea… pentru cineva care isi doreste cu adevarat oaspeti in statiune informatiile sunt foarte putine. O prezentare a listelor de preturi si citeva fotografii in plus ar fi foarte bine venite

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.