Trei destinații în Grecia care pot fi vizitate în orice anotimp

0

Grecia este una dintre cele mai populare destinații turistice din lume. Cu peste 60 de insule nelocuite, situri istorice care datează de nu mai puțin de 4 milenii, plaje idilice și lanțuri de munți care par să se înalțe pană la cer, ai atât de multe de explorat în Grecia. Vă prezentăm trei destinații care pot fi viiztate în aproape orice anotimp al anului, frumusețea lor datând din timpurile vechi.

1. Santorini.

Este o insulă vulcanică din grupul Cicladelor. Ea este faimoasă pentru priveliștile sale fantastice, apusurile magnifice de soare, casele specifice, vopsite în alb și vulcanul sau activ. Fira, capitala insulei Santorini, este un amestec de arhitectură venetiană și cicladica, cu strădute pietruite, împânzite de magazine, taverne, hoteluri și cafenele, aflate pe stânci înalte de 400 metri.

2. Meteora

O colecție de 6 manăstiri spectaculoase aflate în vârful câtorva coloane din stancă. Prima manăstire din Metéora a fost infiintată în secolul XIV. Accesul aici a fost în mod deliberat îngreunat, fiind nevoie fie de scări înalte, fie de plase mari care să ridice atât oamenii cât și mâncarea sau alte produse. Riscul era destul de mare, întrucât frânghiile erau înlocuite numai atunci când “se stricau din voia Domnului”.

3. Mystras

Aflată langă străvechea Spartă, Mystras a fost capitala Peloponezului în secolele 14 și 15, condusă de către rudele impăratului bizantin. Locul a rămas nelocuit în timpul perioadei otomane, dar a fost abandonat în anul 1832, rămanand aici numai ruine medievale de o frumusețe unică, într-un peisaj desprins parcă din povești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.