Veiling Rhein-Maas – locul de unde în fiecare dimineață se licitează milioane de flori în două ore

0

La granița dintre Germania și Olanda în localitatea Straelen-Herogen regăsim o companie care prin inventivitate, eficiență și colaborare a devenit singurul loc din Germania în care vânzătorii și cumpărătorii de flori sunt puși față în față la o licitație asemănătoare celor din New York. Numele companiei este Veiling Rhein-Maas, fiind un joint venture între două companii locale, Landgard din Germania și Royal FloraHolland din Olanda. Veiling Rhein-Maas aduce laolaltă producători, furnizori și cumpărători din Olanda, Germania, Belgia, Franța și Italia, localizarea ei fiind perfectă, în mijlocul celei de-a doua zone de horticultură din Europa, ca și mărime.

TravelEurope.ro - site dedicat calatoriilor in Europa
TravelEurope.ro – site dedicat calatoriilor in Europa

Facilitățile moderne oferite de Veiling Rhein-Maas, situarea în aproprierea autostrăzii A40 și eficiența în servicii face din compania germano-olandeză lider în furnizarea de servicii către cumpărătorii de flori din zona deservită. Eficiența este atât de mare încât florile cumpărate dimineață la licitație pot ajunge pe rafturile florăriilor două ore mai târziu. Dar, cum se desfășoară procesul prin care aproximativ 300 de milioane de flori sunt anual vândute cumpărătorilor ?

Totul începe la primele ore ale dimineții-terminalele Veiling Rhein-Maas sunt aprovizionate cu florile celor 2.400 de vânzători. Până la ora 4 dimineața totul este pregătit pentru vânzare, florile regăsindu-și locul de stocare, temperatura ideală iar pentru florile făcute direct pachet, tratamentul chimic pentru a le face rezistente la schimbările climaterice și călătorie. Au fost inspectate de inspectorii de calitate ai Veiling Rhein-Maas și sunt pregătite în cărucioare pentru a fi trimise în sala de licitații sau direct în hangar pentru livrare.

TravelEurope.ro - site dedicat calatoriilor in Europa
TravelEurope.ro – site dedicat calatoriilor in Europa

La ora 6 dimineața începe licitația de flori și plante la Veiling Rhein-Maas , într-o cameră specială, cu peste 600 de locuri pentru cumpărători. Licitația se desfășoară pe un ceas, asemeni oricărei licitații sau burse, Veiling Rhein-Maas înregistrând peste 350.000 de cărucioare de flori vândute anual. Pe cei 10 kilometri de caruciare depozitate în peste 190.000 metri pătrați compania Veiling Rhein-Maas a ajuns la o cifră de 350 milioane euro anual. Licitația florilor și plantelor se încheie în jurul orei 7:30 când tirurile cu flori cumpărate sunt deja încărcate și așteaptă plecarea către localitatile din zonă, pentru a livra florile cumpărate până la ora 9:00 dimineața în magazine. Florile care nu au fost cumpărate sunt distruse începând cu ora 8:00 de cei de la Veiling Rhein-Maas , iar totul este curățat și se pregătesc halele pentru o nouă licitație a doua zi, la primele ore ale dimineții.

Veiling Rhein-Maas este o companie care a reușit, prin inovație și eficiență, să se extindă, incluzând acum și piețe precum Polonia, Cehia și chiar și România. La Staelen se poate ajunge prin cursele Ryanair către Weeze, cu zboruri bi-săptămânale din Timișoara.

Foto: Adrian Piclisan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.