Ti-ai imagina vreodata cum arata casa ta de vis? Desigur, cu totii am si visat la ea cel putin odata, dotata cu tot ceea ce ne-am dori sa avem. Poate cine stie, o sala mare pentru TV, o piscina interioara sau o bucatarie imensa, toate sub acelasi acoperis?

Revenind la realitate, cu totii trebuie sa ne multumim cu ceea ce avem, si trebuie sa ne consideram norocosi cu ceea ce avem acum, pentru ca altii au si mai putin decat noi – spune un proverb vechi romanesc. Totusi, cativa oameni si-au construit casa din vis iar noi am realizat in randurile care urmeaza un top al celor mai scumpe palate din Europa.

7. Updown Court

Pozitia a saptea o ocupa o proprietate situata in Anglia si are cateva din cele mai bune facilitati oferite de casele din Marea Britanie. Este dotata cu numeroase sali de cinema, terenuri de tenis si piscine, dar are si un hambar care poate tine zeci de cai inauntru si un garaj super spatios, capabil sa adaposteaza zeci de limuzine. Palatul a fost construit in 1920 dar in ultimii ani au fost efectuate lucrari de renovare care i-au adus un implus nou, modern.

6. Conacul Moscova

Conacul Moscova este la cativa kilometri de capitala Rusiei. Chiar daca nu v-ati dorit niciodata sa locuiti in Rusia, s-ar putea sa va schimbati parerea atunci cand faceti o vizita conacului care are o piscina absolut fantastica, un centru recreational complet utilat si case de oaspeti separate de conac.

5. Apartamentele din One Hyde Park

Apartamentele din One Hyde Park fac parte din categoria locatiilor de ultra-lux din lume, cu o valoare de vanzare de peste 200 de milioane de euro fiecare. Nu numai ca un apartament are o valoare de vanzare mai mare decat orice alt apartament din lume, dar respectivele locuinte sunt si cele mai scumpe din Marea Britanie. Avand peste 1500 mp fiecare, apartamentele One Hyde Park acopera vizual cel mai mare parc londonez si contin tot ceea ce o casa de vis are nevoie: sala de sport privata si biblioteci, zone de divertisment, piscina si lista poate continua. De asemenea, in ultimii ani au fost puse la vanzare apartamente de dimensiune mai mica, cu preturi intre 20-30 milioane euro – dar desigur, acestea nici macar nu se pot compara cu apartamentele de 200 de milioane.

4. Hariri’s London Mansion

Conacul Hariri din Londra are o poveste cu totul speciala, desfasurata pe parcursul a nu mai putin de 45 de dormitoare. Iti poti invita toate rudele sa doarma la tine daca ai fi proprietarul acestui conac si tot ti-ar ramane ceva spatiu pentru a-ti caza prietenii. Iar pentru ca proprietarii au fost cu putina frica de teroristi, sau lunetisti – ferestrele conacului sunt dotate cu geamuri antiglont. Iar bucataria, in contrast total cu nota de securitate, este facuta din aur masiv. Totul in bucatarie este din aur, de la vesela la prize.
Initial, conacul a fost construit ca patru case diferite dar apoi a fost vandut ca o singura casa. Una peste alta, Conacul Hariri din Londra este una din cele mai scumpe case din Marea Britanie, cu un pret de pornire de peste 350 milioane euro.

3. Castelul Bran

Poate Castelul Bran nu este pe lista casei ideale, dar cu siguranta merita un loc pe lista celor mai scumpe case din Europa. Construit pe o suprafata de 20 hectare, Castelul Bran este recunoscut in lume ca fiind casa infamului Dracula. Castelul a devenit muzeu in 1980, insa este pus la vanzare. Pe lista celor mai scumpe case din Europa, Castelul Bran are cea mai bogata istorie dintre toate – a fost construit in 1300 ca mijloc de aparare impotriva turcilor. Astazi, Castelul Bran se inalta semet, avand 17 dormitoare si 40 de camere cu alta folosinta, sute de piese de mobilier vechi si diferite obiecte antice. In ciuda faptului ca Bran este de vanzare, el poate fi vizitat fara a plati sute de milioane de euro pentru a-l cumpara 🙂 .

2. Vila Leopolda

Valoareaza nu mai putin de jumatate de miliard de euro, fiind una din cele mai scumpe case din lume si este considerata cea mai scumpa casa din Europa continentala. Situata pe Riviera Franceza, Villa Leopolda a fost construita in 1902 de Regele Leopold al Belgiei. Construita cu 19 dormitoare si o gradina imensa, strajuita de o piscina masiva, Villa Leopolda

1. Palatul Buckingham

Poate nu va surprinde, dar Palatul Buckingham este oficial cea mai scumpa casa din Europa, valorand suma ametitoare de 1.5 miliarde de euro. Palatul Buckingham este in prezent locuinta Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, inca de la data cand a ajuns pe tron, in 1953. Palatul Buckingham a fost resedinta mai multor monarhi britanici, incepand cu Regina Victoria … iar asa cum ati ghicit probabil, aceasta casa nu va iesi la licitatie prea curand. Desi, s-ar putea gasi oricand cumparatori, chiar si la ametitoarea valoare de piata pe care o are.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.