Canionul natural din Banat FOTO

0

Cheile Carasului sunt situate în Munții Aninei, între confluența pârâului Comarnic cu Carasul și comuna Carasova.  Cheile Carasului au statut de rezervație naturală în cadrul Parcul Național Semenic a€“ Cheile Carasului din care fac parte.

Cheile Carasului si Muntii Aninei
Cheile sunt tăiate de principalul râu, Caraș, care a măcinat piatra calcaroasă pe o lungime de 19 kilometri. Rezultatul acestui fenomen este unul dintre cele mai frumoase și mai sălbatice peisaje de acest gen din țară. Tot apa este creatoarea nenumăratelor peșteri din zonă.

Cheile au aspect de canion și se situează pe locul doi din România, ca lungime.

Cheile au o adâncime de 200 m și o lungime de 19 km (din care aproximativ 10 km vizitabili) și sunt remarcabile datorită versanților cu pereți calcaroși, vegetației abundente, grohotisurilor, izvoarelor carstice, precum și datorită celor peste 500 de peșteri și avene (câteva exemple sunt Peștera Tolosu, situată la intrarea în Cheile Carasului, Peștera Racoviță, cunoscută pentru formațiunile stalactitice și stalagmitice spectaculoase, și Peștera Liliecilor a cărei intrare are un contur similar cu cel al continentului african).

Accesul se face cu mijloace auto, pe drumul județean Reșița-Anina, până în dreptul localității Carasova. La intrare în localitate, se coboară sub viaduct și se urmează poteca marcată, pe versantul stâng al râului Caraș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.