Air Berlin – a doua companie aeriană care va părăsi piața românească în 2017

0

Compania Air Berlin, care operează două curse zilnice pe ruta București-Berlin, se va retrage de pe piața românească începând cu 26 februarie. Aceasta este a doua mare companie care renunță la zborurile din România în februarie, după ce recent și Alitalia a decis retragerea.

Surse din piața agențiilor de turism au declarat pentru Profit.ro că, începând cu 26 februarie, nu vor mai putea fi rezervate zboruri din București pe rutele Air Berlin. Compania nu a făcut încă niciun anunț oficial în acest sens.

Potrivit acelorași surse, strategia Etihad, compania din Emiratele Arabe Unite care deține acțiuni atât la Air Berlin, cât și la Alitalia, este să restructureze anumite curse pe care nu le consideră foarte profitabile. Odată cu intrarea puternică pe piața românească a Ryanair, compania aeriană low cost care a ajuns pe locul I în Europa ca număr de pasageri transportați anul trecut, mai multe firme aeriene au probleme. Cu două zboruri zilnice spre Berlin, Ryanair a mușcat puternic din felia Air Berlin, susțin sursele citate, care adaugă că nici Lufthansa nu se simte prea bine.

“După cum se știe, Air Berlin, prin introducerea clasei business și curselor intrecontinentale spre SUA, a dorit să iasă din categoria așa ziselor companii low cost prin asigurarea de servicii superioare celor sprecifice low-costurilor. Acest lucru a presupus cheltuieli mai mari de operare”, au mai spus sursele citate.

sursa: profit.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.