În general, Paștele marchează deschiderea sezonului de primăvară al Croației. În week-endul de Paște o mulțime de oameni din Croația își dau întâlnire pe malul mării pentru a “gusta puțin din gustul verii”, chiar dacă apa mării este încă mult prea rece pentru a înoata. Dubrovnik, Pula și Insula Hvar sunt localitățile favorite printre turiștii croați, italieni și sloveni pentru week-endurile din martie, aprilie și mai. În timp ce hotelurile din zonele respective sunt ocupate aproape de 100%, hotelurile din celelalte insule, mai ales cele în nordul Adriaticii, răman închise pe această perioadă. Locurile de cazare privată primăvara, pot fi de asemenea, greu de găsit.

Primăvara timpurie este în general cel mai bun sezon pentru a vizita Parcul Național Lacurile Plitvice – fiind anotimpul în care lacurile și cascadele de aici sunt umflate cu zăpada de iarnă în curs de topire și, un avantaj pentru turiștii sezonieri, există mai puțini vizitatori. De fapt, este un timp perfect pentru a vizita cele mai multe dintre parcurile naționale spectaculoase ale Croației.

Pe măsură ce zilele se fac mai calde și lumina zilei dăinuie mai mult la sfârșitul primăverii, este cel mai bun timp pentru a vizita coasta croată și insulele acesteia. Pană la mijlocul lunii mai vremea în Dalmația de Sud poate fi plăcută și caldă. Desigur nu vei fi singur, dar nu te vei găsi în punctul în care turiștii sunt mai numeroși decât nativii pe insulele croate! În plus, hotelurile nu și-au mărit încă prețurile la tarifele înregistrate în sezonul de vară.

Principalul dezavantaj al celor care călătoresc în Croația primăvara este faptul că Jadrolinija (compania navală croată) nu lansează programul de vară pană la ultimul sfârșit de săptămană din luna mai. Pană atunci, există mai puține feriboturi care rulează de pe continent la și printre insule croate din Marea Adriatică-acest fapt oferindu-vă o flexibilitate redusă când plănuiți vacanța de primăvară la bordul unui vas.

Zagreb oferă ​​primăvara o vedere spectaculoasă ochiului uman, pe măsură ce parcurile orașului se umple de flori. Viața de noapte este destul de agitată, în perioada primăverii având loc un număr destul de mare de festivaluri culturale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.