Plitvice – lacurile de o frumusețe divină din Croația. Vezi o GALERIE FOTO uimitoare

0

Lacurile Plitvice constituie un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO în Croația. Ele sunt o parte din Parcul Nacionalni Plitvicka Jezera. Conform Wikipedia, acest loc este cel mai vechi parc național din sud-estul Europei și cel mai mare parc național din Croația.

Lacurile Plitvice sunt renumite pentru peisajele sale, cu pietre clare și frumoase, de culoare turcoaz, apele care curg și formează o serie de mici cascade. Lacul se compune din 16 lacuri mai mici care sunt unite între ele. Aceste lacuri sunt formate din unele râuri mici și fluxuri subterane. Cele 16 lacuri sunt sunt separate printr-un fel de baraj care s-a format în mod natural din depunerea de plante moarte, mușchi, alge și bacterii.

Acest parc național a fost înființat în 1949 și este situat în munții carstici ce marchează granița dintre Croația și Bosnia-Herțegovina. Zona din jurul lacurilor Plitvice a funcționat ca o zonă protejată, ce se întinde pe o suprafață de 73 350 de hectare). În Parcul Național Lacurile Plitvice trăiesc urși, lupi, cerbi, porci mistreți, iepuri, vulpi și bursuci. Există mai mult de 120 de specii de păsări de care depinde viabilitatea ecosistemului Parcului Național Lacurile Plitvice. De aceea, guvernul a impus reguli stricte pentru vizitatorii parcului: să nu arunce gunoiul, să nu ia din parc diverse “suveniruri” și să nu deterioreze siturile naționale.

Zona din jurul parcului național este în prezent în curs de amenajare într-o zonă turistică. Există sute de hoteluri pregătite pentru a găzdui turiștii locali și străini dar zona Parcului Național Lacurile Plitvice a fost lăsată în starea să initială. Cu toate că infrastructura din interiorul parcului nu este foarte adecvată (așa cum guvernul a încercat să păstreze autenticitatea site-ului), acest loc a reușit să atragă 1,2 milioane de turiști anual. Parcul Național, care a câștigat titlul de sit al Patrimoniului Mondial în 1979 a devenit faimos în întreaga lume, fiind unul din punctele de atracție ale Croației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.