5 motive pentru a vizita Croația primăvara

0

O tară cu insule pitoresti, lacuri de smarald si linii de coastă uimitoare, Croatia este deloc surprinzător, una din cele mai aglomerate tari balcanicet in lunile de vară, cand călătorii caută sa fuga de căldură refugindu-se in preajma cascadelor luxuriante, lagunelor croate si pesterilor reci. Forfota provocata de caldura nu se regaseste insa si primăvara, lasand sezonul deschis pentru aventuri mai pasnice, cu posibilităti de a explora minunile naturale, reperele istorice si cultura locală, fără multimile care inunda Croatia in sezonul de vara. De la o scurta degustare de vinuri in Dubrovnik, la castele din Zagreb, iata cinci motive pentru a vizita Croatia in sezonul de primăvară.

1. Targuri autentice pentru gurmanzi

Unul dintre motivele pentru a vizita Croatia este bucătăria sa. Dacă nu ati incercat traditionala štrukli sau kremšnita-crema, sunteti pe drumul bun pentru a degusta multitudinea de arome specifice Croatiei, intr-o călătorie dedicată “celor mai gustoase regiuni” din Croatia. Veti putea “vana trufe” in pădurea Motovun (sezonul incepe in aprilie), apoi gusta ceea ce face ca aceste trufe sa fie atat de speciale in Istria, unde veti savura, de asemenea, prosciutto, branză de capră, sparanghel sălbatic, carnea de vita Boškarin si faimosul ulei de măslina al Istriei. Pe drum, veti explora Palatul lui Diocletian, vizita Biserica Sf. Eufemia si un tur prin alte repere celebre ale Croatiei.

2. Bunul vin local

Aventurile gastronomice sunt incomplete fără un pahar de vin croat. In Vino Veritas, un mic grup turistic limitat la cel mult 12 persoane, vă va duce prin cele mai bune regiuni viticole ale tării – si de multe ori direct la pivnita privată a vinificatiei, introducandu-te in cultura croată prin una din traditiile sale cele mai importante. Vei afla totul despre fabricarea vinului Babić in Primošten pe masura ce explorezi culturile de vita-de-vie, vei intalni producătorii locali din Zagreb si vei putea sa iti faci poze prin minunatele peisaje oferite de culturile viticole din Valea Mirna. Desigur, cu atat de multă istorie, arhitectură si mancăruri fine oferite de Croatia experienta ta va incepe numai cu vin.

3. Istoricul romantic

Dragostea este in aer pe tot parcursul anului la malurile Marii Adriatice, iar o calatorie romantica in luna de miere te poate duce prin cele mai multe orase romantice din Croatia si Venetia. Vei vizita Palatul Dogilor din Venetia; vei lua pranzul la un hotel de lux in Rovinj apoi vei umbla printre galeriile de arta din Split sau te vei bucură de o lectie de gătit privată in timpul unei excursii ce navighează către insulele Brac si Solta. Calatoria ta se va incheia in romanticul Dubrovnik, unde veti explora orasul vechi si muzeele, vei gasi diverse repere arhitecturale, piete in aer liber si magazine de specialitate locale. Totodata, in Dubrovnic vei vedea urmele unei cetati antice care este si locul in care s-au filmat scenele din celebrul serial “Game of Thrones / Urzeala Tronurilor”.

4. Cultura vie

Cu toate că Croatia este plina de minunatii naturale si comori arhitecturale, una dintre cele mai mari atu-uri ale sale este ospitalitatea localnicilor. O vizita prin orasele mici din Croatia este o expeditie de explorare om satele pitoresti si insulele locale care alcătuiesc flerul si aroma tării. Vei începe călătoria în Samobor, un oraș fermecător în apropiere de Zagreb, unde te vei amesteca cu localnicii prietenos în timp ce se bucură de o felie de kremšnita. Călătoria ta va continuă prin castele misterioase, podgorii spectaculoase și frumusețea naturală neatinsă, iar aici putem include și Makarska Riviera. Vei vedea de-a lungul călătoriei câteva repere celebre pentru care este renumită Croația că destinație turistică.

5. Arhitectura uimitoare

De la catedrale medievale, vile în stil baroc și reședințe baroniale, Croația deține comori arhitecturale pentru fiecare ochi, clădiri care sunt făcute să fie apreciate în orice moment al anului. Fascinantă Croația începe la Zagreb, unde vei putea explora Biserica Sf. Marcu ce găzduieste lucrările lui Ivan Meštrović. Apoi drumul tău te va duce către priveliștile impresionante oferite de Lotrščak Tower. Vei putea vizită pivnițele conservate în Split, admira calcarele orașului vechi din Dubrovnik și privi măiestria multitudinii de mânăstiri franciscane din Croația.

Iar poi, când vei termina vacanța de primăvară, vei rămâne cu o amintire superbă despre o țara minunată, aflată la țărmul Mării Adriatice: Croația!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.