Uită tărâmurile fanteziei, suntem pe cale să îmbarcăm într-o aventură care te va duce în 6 țări din Europa, care sunt totodată și cateva dintre cele mai frumoase locații din celebrul serial Game of Thrones pe care le puteți vizita în viața reală …

Irlanda de Nord

Belfast: Cele mai multe scene din interior sunt filmate în Titanic Studios, dar te poți aventura în afara centrului orașului și vei descoperi o grămadă de locații familiare din serialul Game Of Thrones. Castle Ward Gardens din Comitatul Down și Cairncastle Larne se regăsește în fundalul pentru imaginile exterioare ale Winterfell-ului. În Co Antrim, bulevardul-tunel de copaci de fag cunoscut sub numele de Dark Hedges au făcut parte de asemenea, din imaginile din prima serie. Apoi vorbim de Co Down Tollymore Forest Park, folosit pentru a descrie cele mai multe scene din regatul Westeros (Urzeala Tronurilor) care au loc în zonele impădurite. Parcul este situat nu departe de Castle Ward-locuri în care tururile turistice locale includ opriri.

Derry: Downhill Strand oferă scenele de plajă exterioare ale insulei Dragonstone în serialul de la HBO, de exemplu, scena în care Melisandre și Stannis Baratheon ard Statuile celor Șapte în primul episod din seria a doua. Peisajul din Downhill Strand apare și în a treia serie ca plaja din Dragonstone atunci când Davos îl trimite pe Gendry să facă bagajele.

Iar dacă mai ai timp, ia o mașină și condu de-a lungul Causeway Coastal Route, este unul din cele mai pitorești drumuri din Europa, toți cei 190 de km dintre Belfast și Derry. Și dacă ai și mai mult timp, fă o oprire la Causeway Giant, cumpără o inghetată în Portstewart și se confruntă-ți demonii pe podul de frânghie Carrick-a-Rede.

Scoția

Doune Castle aproape de Stirling nu este un loc necunoscut pe micul și marele ecran, după ce a fost platou de filmare pentru Monty Python și Sfântul Graal dar și serialul tv Outlander. Fanii împătimiți ai Game of Thrones vor recunoaște castelul din drumul spre Westeros în episodul pilot, când regele Robert Baratheon ajunge la Winterfell pentru a-i admonesta pe locuitorii cetății.

De asemenea, în zonă se găsește în apropiere și satul Doune, în care regăsiți distileria Deanston-una din cele mai renumite distilerii din zonă, doritorii putând face un tur al acesteia și degusta o băutură veche de 12 ani.

Malta

Locații de peste tot din Malta au fost folosite ca fundal pentru Westeros din prima serie. Mdina, fosta capitală a Maltei este platoul pentru King’s Landing, în timp ce Poarta Mdina iar intrarea principală în orașul vechi, a apărut în episodul doi al serialului Urzeala Tronurilor. Mdina Bridge, Pjazza Mesquita și Palatul Verdala au apărut de asemenea în serial- la fel ca faimosul arc Window Azure din ținutul Gozo.

Și pentru că tot ești în Malta poți să faci o baie în Laguna Albastră sau să te “pierzi” pe străzile colorate din Valetta.

Croația

Pentru seria a doua a serialului Game of Thrones, producătorii au spus la revedere Maltei și au filmat toate scenele de la King’s Landing în vechiul oraș Dubrovnik. Tot în apropierea orașului, au re-imaginat zona istorică Arboretum Trsteno ca Grădinile din Palatul King’s Landing. O serie de alte locații din Croația au fost alese, nu doar pentru King’s Landing, ci pentru scenele din Qarth și Slaver’s Bay. Parcul Național Krka a fost folosit pentru scene de pădure în timpul sezonului cinci, în timp ce satul Kaštel Gomilica de pe litoralul Adriaticii, a apărut ca portul Braavos și Cetatea Klis, de fiecare dată când Daenarys apare în Meereen. Orașul vechi din Split, care a fost construit în interiorul zidurilor palatului antic al împăratului roman Dioclețian apare de asemenea în seria a cincea.

Iar dacă vizitezi Croația, nu trebuie ratată coasta dalmată: frumosul oraș Zadar, cu amestecul său de arhitectură și acoperișurile de teracotă îți da sentimentul că te afli în miticul ținut Qarth. De vizitat și Forumul Roman, Biserica Medievală Sf Donat și faimosul Sea Organ, o sculptură care redă muzica prin intermediul vântului și a mării.

Maroc

Bătută de vânt, loc de odihnă și exotic, orașul de la malul mării Essaouira a jucat un rol de legătură ca Astapor în seria a treia, când Daenerys a eliberat sclavii și a arătat tuturor din ce “material e făcută”. Unele dintre scenele filmate cu Kings Landing au fost filmate în zona UNESCO Medina. Nu departe de aici, râul Ounila și cetatea roșie Ait-Ben-Hadon a fost platoul pentru orașul Yunkai.

Essaouira este un loc popular printre surferi și atmosfera creată de mare și vânt atrage o mulțime de turiști zilnic din Marrakech. Temperaturile calde dn noiembrie și decembrie face din acest loc o destinația perfectă de iarnă cu soare.

Spania

Pentru a cincea serie, Royal Alcazar din Sevilla a fost transformat în Dorne Palace, sediul central al Casei Martell, în timp ce arcele din Alcazar Courtyard of the Maidens a jucat rolul Grădinilor de Apă din Sunspear ale Casei Martell Gardens. Una dintre cele mai memorabile scene din aceeași serie a fost filmată la o mică distantă-în orașul andaluz Osuna. Aproape 600 de figuranți, precum și distribuția și echipa show-ului tv au fost înghesuiți în Plaza de Toros pentru scena dramatică luptă a lui Meereen.

Iar pentru că tot ești în Sevilla-încercă să dansezi puțin flamenco, mâncă un tapas gustos și încercă un sherry local.

Seria a șasea înlocuiește Dubrovnikul cu Girona pentru scenele din King’s Landing, în timp ce catedrala și alte sit-uri istorice completează ca fundal pentru orașele fictive Oldtown și Braavos

Articolul precedentWizz Tours – creștere cu 650% pe piața românească în 2016. Care sunt cele mai “vânate” city-break-uri
Articolul următorDrumuri low-cost din Europa spre Kuala Lumpur cu AirAsia X. Vezi de pe ce aeroporturi se va zbura

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here