Drumuri low-cost din Europa spre Kuala Lumpur cu AirAsia X. Vezi de pe ce aeroporturi se va zbura

0

AirAsia X, operatorul aerian low-cost de zboruri lung-curier, intenționează să închirieze două aeronave Boeing 777-300ER și să grăbească relansarea zborurilor către Londra Gatwick. Acest lucru ar urma să aibă loc începând cu iunie 2017. Informația a fost confirmată de Tony Fernandes, CEO AirAsia Group.

După 5 ani, AirAsia X ar putea reveni pe continentul european. A primit aprobare pentru zborurile din Malaezia spre Europa, pe ruta Kuala Lumpur 2 (KLIA2) – Londra (Aeroportul Gatwick), și ar putea opera până la 9 zboruri săptămânale. Inițial, AirAsia X avea în plan să aștepte livrarea aeronavelor Airbus A330-900neo, care trebuia să aibă loc în 2018. Însă planul a fost dat peste cap, iar livrarea avioanelor A330neo a fost amânată până în 2019.

Astfel, AirAsia X este nevoită să închirieze pe termen scurt avioane widebody pentru zborurile lung-curier spre Londra, o piață foarte importantă pentru transportatorul aerian asiatic. De menționat faptul că cele 2 Boeing 777-300ER vor veni la pachet cu riscuri și costuri ridicate de operare, dar probabil AirAsia X își va asuma acest risc.

Tot din vara acestui an, este în plan și lansarea rutei Bangkok – Frankfurt, iar zborurile vor fi operate cu aeronavele Airbus A330-300ceo ale grupului. AirAsia X a mai operat zboruri spre Europa, ultimele fiind spre Londra și Paris la bordul avioanelor Airbus A340-300 dar din diferite motive rutele au fost anulate din martie 2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here