Drumuri low-cost din Europa spre Kuala Lumpur cu AirAsia X. Vezi de pe ce aeroporturi se va zbura

0

AirAsia X, operatorul aerian low-cost de zboruri lung-curier, intenționează să închirieze două aeronave Boeing 777-300ER și să grăbească relansarea zborurilor către Londra Gatwick. Acest lucru ar urma să aibă loc începând cu iunie 2017. Informația a fost confirmată de Tony Fernandes, CEO AirAsia Group.

După 5 ani, AirAsia X ar putea reveni pe continentul european. A primit aprobare pentru zborurile din Malaezia spre Europa, pe ruta Kuala Lumpur 2 (KLIA2) – Londra (Aeroportul Gatwick), și ar putea opera până la 9 zboruri săptămânale. Inițial, AirAsia X avea în plan să aștepte livrarea aeronavelor Airbus A330-900neo, care trebuia să aibă loc în 2018. Însă planul a fost dat peste cap, iar livrarea avioanelor A330neo a fost amânată până în 2019.

Astfel, AirAsia X este nevoită să închirieze pe termen scurt avioane widebody pentru zborurile lung-curier spre Londra, o piață foarte importantă pentru transportatorul aerian asiatic. De menționat faptul că cele 2 Boeing 777-300ER vor veni la pachet cu riscuri și costuri ridicate de operare, dar probabil AirAsia X își va asuma acest risc.

Tot din vara acestui an, este în plan și lansarea rutei Bangkok – Frankfurt, iar zborurile vor fi operate cu aeronavele Airbus A330-300ceo ale grupului. AirAsia X a mai operat zboruri spre Europa, ultimele fiind spre Londra și Paris la bordul avioanelor Airbus A340-300 dar din diferite motive rutele au fost anulate din martie 2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.