Madrid – capitala pe care trebuie să o vezi cel puțin o dată în viață

0

Capitala Spaniei este într-adevăr o metropolă încântătoare, fiind definită de o arhitectură deosebită, o viată de noapte vibrantă, oferind numeroase atracții turistice; să nu uităm, de altfel, de gastronomia care este un adevărat răsfăț pentru papilele gustative.

Dacă ar fi să căutăm sinonime pentru acest oraș, cele mai potrivite ar fi probabil artă, shopping, modă și, nu în ultimul rând, energie.

Fiind capitala Spaniei, Madrid își respectă pe deplin acest statut, oferind turiștilor o paletă largă de atracții arhitectonice și muzee de care aceștia se pot bucura; de asemenea, nu lipsesc piețele încântătoare și clădirile impozante.

Madrid este un punct de atracție și pentru cei care doar vor să se destindă și să se bucure de spectacole de flamenco la un restaurant bun, să urmărească o luptă de tauri sau un meci al echipei Real Madrid pe stadionul Santiago Bernabeu.

Metropola Madrid – ieri și azi

Madrid este construit pe ruinele unui fort maur numit Magerit, orașul devenind capitală în 1561, în timpul domniei lui Filip al II-lea de Habsburg.
Secolul al XVIII-lea este perioada în care începe dezvoltarea modernă a orașului, sub Bourboni, care au inițiat amenajarea capitalei și construcția Palatului Regal. Metropola spaniolă se remarcă printr-un mare număr de parcuri frumos amenajate, bulevarde, fântâni și monumente.

Puncte importante culturale și turistice ale acestei capitale includ faimosul Muzeu Prado, Muzeul Thyssen Bornemisza, Centrul de Artă Regina Sofia, Casón del Buen Retiro, Palatul Regal, Templo de Debod, Puerta del Sol și Parque de Retiro.
Casa de Campo este cel mai mare parc al capitalei și e situat pe malul drept al râului Manzanares; de fapt, este o pădure-parc, care acoperă aproximativ 1750 ha, în cadrul căruia trei lacuri sunt amenajate.

În perioada construcției marelui baraj de la Assuan, a fost achiziționat templul extraordinar de la Debod, un edificiu egiptean antic. Las Ventas este cea mai mare arenă pentru lupte cu taurii cu 23000 de locuri din Spania, unde toreadorii incepători își etalează talentul, în cadrul unei ceremonii de inițiere în care matadorii se luptă cu primul lor taur.

Madridul este considerat a fi cel mai important centru universitar și cuprinde câteva dintre principalele universităti ale tării: Universitatea Complutense, Universidad Nacional de Educacion a Distancia (Universitatea prin Corespondentă) și Universitatea Politehnică; impreună cu Universitatea Madrid (intemeiată în 1836), acestea sunt amplasate în Ciudad Universitaria, un complex amplu, inaugurat în 1920.

În pofida populației orașului de circa patru milioane (madrileni sau madrileños), metroul madrilen face față acestei populații, fiind una dintre cele mai extinse și mai rapid dezvoltate rețele de metrou din lume.

Atracții culturale și turistice

Madrid – centru cultural de transporturi pentru întreaga Spanie și principal centru industrial, dar și central bancar și financiar al Spaniei, cu o moștenire artistică bogată.

Printre locurile care trebuie neapărat vizitate dacă te afli în această metropolă sunt următoarele: Puerta del Sol, Palacio Real, Muzeul Prado, Gran Via si Parque del Retiro. Desigur, nici zona shoppingului nu este neglijata, numeroasele magazine de lux fiind marturia unui oras in care banii sunt o parte importanta a vietii interioare.

Iar pentru cei veniti sa se distreze cluburile de noapte nu lipsesc deloc, fiind pe orice gust posibil – de la retro la noul curent minimal. Jocurile de noroc sunt omniprezente, fie ca vorbim de sali de jocuri, fie de cazinouri – iar pentru impatimitii sportului avem in Madrid doua echipe de faima si renume mondial: Real Madrid si Atletico Madrid, detinatoara a multiple cupe si campionate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.