Valencia – regina diversității spaniole. Ce atracții poți găsi ?

0

Valencia este un oraș care își așteaptă turiștii cu brațele deschise pentru a le dezvălui numeroase obiective turistice, istoria bogată, arhitectura deosebită și culturile atât de variate, dar și curentele artistice care s-au regăsit pe aceste meleaguri.

Valencia este al treilea oraș spaniol ca mărime, numele original în latină al acestuia fiind „Valentia”, însemnând „vigoare”, „curaj”.

Atracții turistice pe care nu trebuie să le ratezi în Valencia

Obiectivele turistice din Valencia sunt cu adevărat atrăgătoare și au în spate o istorie extrem de interesantă, oferind varietatea de care are nevoie fiecare turist ca să îi fie menținut treaz interesul. Turiștii care își doresc să viziteze acest oraș trebuie să știe că acesta este un oraș care oferă varietate în arhitectură: stil gotic, cartiere aparținând secolului al XIX-lea, dar și complexe moderne care acaparează atenția.

Orașul Artelor și Științei

Orașul Artelor și Științei reprezintă un simbol impresionant de arhitectură modernă și futuristă din Valencia. Această impresionantă capodoperă arhitecturală a fost proiectată de către Santiago Calatrava, arhitect ce s-a născut chiar în Valencia.

Situat în imediata apropiere a portului din Valencia, acest complex de divertisment imens este, cel mai probabil, cea mai interesantă atracție turistică modernă din acest oraș, incluzând o serie de clădiri, cum ar fi: El Palau de les Arts Reina Sofia (sală de operă și gazdă pentru diferite manifestări artistice); L’Hemisferic (găzduiește un cinematograf imax, un laserium și un planetarium); L’Umbracle (o promenadă); Oceanografic (aquarium și parc acvatic în aer liber); Agora (spațiu dedicat unor evenimente diferite); El Museu de les Ciencies Principe Felipe (muzeu de știință).

Catedrala din Valencia

Catedrala din Valencia reprezintă o capodoperă arhitecturală impresionantă datorită îmbinării armonioase a unei serii de stiluri arhitecturale. A fost construită în secolul al XIII-lea cu un design gotic predominant, având trei porți cu stiluri arhitecturale diferite: romanic, baroc și gotic; de asemenea, se pot observa și numeroase note renascentiste și neo-clasice, a căror combinație fac ca exteriorul să fie unic și minunat. Și totuși, și interiorul este frumos și captivant, cu atât mai mult cu cât deține câteva comori artistice cu adevărat interesante, printre care și cea mai semnificativă relicvă a creștinătății: Sfântul Graal.

Arena Coridelor

Fiind printre puținele țări care practică acest sport, Spania este cunoscută datorită unui sport periculos, și anume luptele cu taurii. În acest sens, orașul Valencia este printre acelea care dispun de o arenă nemaipomenită care e dedicată acestui sport ieșit din comun. Arena de Coride (numită și Plaza de Toros) este un loc frecventat des de turiștii ce sunt curioși să afle mai multe despre luptele cu taurii.

Această spectaculoasă arenă a fost construită între anii 1850 și 1860 de către celebrul arhitect Sebastian Monleon Estelles, având un stil arhitectural neoclasic. Clădirea are circa 20 de metri înălțime și un diametru al ringului de 52 de metri.

Valencia are în centrul orașului multe obiective turistice impresionante, atracții care au în spate o istorie și o semnificație culturală. Din fericire, aceste capodopere arhitecturale sunt conservate foarte bine, turiștii fiind încântați să viziteze acest oraș care și-a câștigat dreptul de a fi frecventat datorită frumuseții sale deosebite. Așadar, având atracții turistice care declanșează aparatele de fotografiat ale vizitatorilor, Valencia este una dintre comorile europene care își așteaptă vizitatorii din întreaga lume să îi guste diversitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.