Top 5 atracții în München

0

München este capitala landului Bavaria din Germania, fiind al treilea oraș ca mărime, după Berlin și Hamburg. Orașul se află pe râul Isar și oferă turistului nenumărate motive de a visita orașul, dar și de a reveni în acest oraș.

Principalele atracții ale orașului München

Muzeul BMW este o clădire gigantică ce oferă o priveliște impresionantă și futuristă, fiind situată un departe de centrul orașului. În plus, acest muzeu este o comoară pentru toți iubitorii de BMW, care se pot minuna de exponatele uluitoare și pot afla detalii noi despre istoria BMW și, implicit, despre industria de automobile. Expoziția este alcătuită din autoturisme, slideshow-uri, display-uri, dar și o sală de cinema.

Frauenkirche (Catedrala Maicii Domnului) este un simbol remarcabil al München-ului și este situat chiar în inima orașului. Construcția a prins contur la sfârșitul secolului al XV-lea. În prezent, exteriorul catedralei are două turnuri de 99 metri înălțime, în formă de domuri, fațadele fiind în stil gotic și renascentist. Interiorul este maiestuos și de inspirație, iar vârful turnului de sud surprinde ochiul privitorului cu priveliști panoramice spectaculoase.

Marienplatz este o atracție renumită în München, fiind situată chiar lângă Frauenkirche. Este cel mai bun loc pentru a face fotografii uimitoare datorită clădirilor impresionante și a construcțiilor care înconjoară pătratul magic. Piața are în jurul său numeroase clădiri, cafenele și restaurante, iar atmosfera pe timp de noapte este cel puțin captivantă.

English Garden este un parc public cu o suprafață mare, fiind un amestec pitoresc de peisaje verzi, puncte de reper istorice și trotuare liniștite. Acesta este locul în care vă puteți bucura de cele mai bune momente de relaxare, departe de zgomotul și presiunea din centrul orașului München.

Statuia Bavaria este amplasată pe un deal și e un alt obiectiv turistic al orașului ce merită văzut. Statuia este impresionantă datorită înălțimii sale de aproape 19 de metri deasupra solului, având la bază o piatră cu o înălțime de aproape 9 metri. Monumentul este din bronz masiv și simbolizează o statuie de sex feminin de Bavaria, care ține în mâna stânga o cunună de frunze de stejar, în dreapta statuii regăsindu-se un leu.

München este o alegere irezistibilă pentru o vacanță sau o călătorie de afaceri, fiind multe locuri interesante de vizitat, dar și multe lucruri interesante de făcut.

Pe lângă moștenirea sa istorică, München este și un oraș al viitorului deoarece sunt multe restaurante rafinate, facilități de lux și servicii de înaltă clasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.