Frankfurt – orașul bancherilor europeni. Ce poți vedea în capitala financiară ?

0

Frankfurt pe Main este cel mai mare oraș din landul Hessa și al cincilea oraș ca mărime din Germania, oraș situat pe râul Main. În acest oraș își are sediul Banca Centrală Europeană, dar tot aici putem regăsi și Aeroportul Internațional Frankfurt, cel mai mare aeroport german.

Catedrala Sfântului Bartolomeu

Catedrala Sf. Bartolomeu este una gigantică, construită în stil gotic. Catedrala a fost înălțată între sec. XIV-XV în locul unei biserici merovingiene. În al doilea război mondial, a fost distrusă între 1943 și 1944 de bombardamente repetate, însă a fost refăcută în 1950 și încă își mai înalță turlele deasupra Frankfurt-ului, fiind un simbol veridic al unității naționale.

Complexul de muzee din Frankfurt

Museumsufer este un ansamblu de clădiri unde se pot întâlni unele dintre cele mai frumoase și mai mari muzee din lume. Dintre muzeele care fac parte din acest complex, amintim: Ikonenmuseum (muzeu al icoanelor rusești, bulgărești și grecești din Germania), Museum der Weltkulturen (muzeu etnologic), Museum fur Angewandte Kunst (muzeul artelor aplicate), Deutsches Architekturmuseum (muzeu de arhitectură), Deutsches Filmmuseum (muzeul filmului german), Museum fur Kommunikation (muzeul comunicațiilor), Stadel (muzeu de arte plastice), Portikus (muzeu de artă contemporană), Museum Giersch (muzeu de artă creat numai pentru artiștii din Frankfurt), Liebieghaus (muzeu de sculptură antică grecească), Historisches Museum (muzeu de istorie) și Jewish Museum Frankfurt (muzeu despre viața și arta evreilor în Germania).

Primăria Frankfurt

Poate puțin neașteptat, însă sunt mulți oameni interesați să vadă primăria orașului, care se află în aceeași clădire încă din anul 1405. Deși mulți oameni lucrează în această clădire, ea este totuși deschisă turiștilor, aceștia fiind în mod deosebit interesați de Sala Împăratului sau Kaisersaal, locul în care mulți regi și împărați au ținut banchetele de după încoronarea lor. Sala conține portrete cu 52 de împărați ai Imperiului Roman, dar există și un balcon de unde mulți oameni celebri au salutat poporul strâns să îi vadă.
Per ansamblu, Frankfurt este un oraș efervescent, fiind capabil să le ofere vizitatorilor o vacanță memorabilă, indiferent de preferințele pe care aceștia le au. Obiectivele turistice cu mare încărcătură istorică contrastează cu edificiile moderne și cu agitația vieții, oferindu-le turiștilor o experiență de neuitat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.