Malaga – patru atracții turistice care te vor aduce în orașul lui Picasso

0

Oraș portuar în Andaluzia, în sudul Spaniei, Málaga se întinde pe porțiunea coastei Mării Mediterane, denumită Costa del Sol.  Málaga este inconjurată de munți și de două râuri: Guadalmedina și Guadalhorce, care curg pe langă oraș în Marea Mediterană.

Atracții turistice în Malaga

Cetatea Alcazaba. Ridicată în secolul al VIII-lea cu scop de apărare împotriva piraților, Alcazaba a fost extinsă și transformată într-o impunătoare reședință regală trei secole mai târziu. În prezent, cetatea este un muzeu foarte bine conservat care oferă o priveliște superbă asupra întregului oraș Málaga și a portului.

Muzeul Pablo Picasso. Muzeul este găzduit în Palacio de Buenavista, fiind inaugurat în anul 2003 de către regele Juan Carlos și Regina Sofia. Muzeul are în componența sa 155 de lucrări ale lui Picasso, lucrări donate de familia după moartea artistului.

Plaza de Toros. Bineînțeles că există o coridă pentru sportul care definește întreaga Spanie, Plaza de Toros fiind construită în anul 1874, avându-l ca arhitect pe Joaquin Rucoba. Ringul, de forma unui poligon regulat cu 16 lațuri, poate găzdui 9000 de spectatori, luptele cu taurii având loc în fiecare an în perioada aprilie-septembrie.

Muzeul Provincial de Arte Frumoase. A fost înființat în anul 1915, patrimoniul artistic conținând peste 2000 de obiecte de artă ce fac parte din diverse colecții ale altor muzee. De-a lungul timpului, a suferit numeroase schimbări, în prezent fiind deschise publicului doar anumite expoziții temporare.

Málaga  este un oraș foarte mare și reprezintă o îmbinare ieșită din comun de istorie, turism și cultură, cunoscut în mod special pentru plajele sale îmbietoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.