Eindhoven – fascinația din orașul becurilor

0

Eindhoven, oraș situat în sudul Olandei, în provincia Brabantul de Nord, străbătut de râul Dommel. Eindhoven este gazda sediilor centrale ale marilor companii, precum Philips, ASML și DAF, dar și a Universității Tehnice Eindhoven, infiintată în 1956.

Atunci când ne gândim la Olanda, primul lucru care ne vine în minte este Amsterdam, apoi lalelele, cartierul roșu și numeroase cafenele. Însă Olanda este totuși o țară care oferă mult mai mult: cel mai mare port la Marea Nordului și orașul Eindhoven, unde tehnica și știința sunt în floare.

În anul 1232, acest oraș era doar un sat, însă s-a dezvoltat foarte mult datorită marilor companii internaționale care și-au deschis sedii aici. Cea mai importantă companie care s-a stabilit în acest oraș a fost Philips, care, în secolul al XIX-lea, a deschis o fabrică de becuri, de atunci Eindhoven  fiind denumit și “orașul becurilor”.  

Olanda fiind considerată “cea mai verde” țara europeană, implicit, Eindhoven stă foarte bine la acest capitol, impunând 100 mp de spațiu verde pe casă, oferind locuitorilor săi relaxare, picnicuri și mișcare în aer liber. În acest sens, zonele care merită străbătute pe jos sunt: Strijp, Stadswandelpark, Grenneper Parks, dar și Dommeldal.

Eindhoven este un oraș renumit pentru locurile culturale cum ar fi Van Abbe, muzeul de artă contemporană care este gazdă a nenumărate lucrări semnate de artiști prestigioși precum Picasso, Kandinsky sau Chagall. În plus, Centrul de Artă de Lumină Artificială îți oferă șansa să descoperi sculpturi și tablouri care au ca punct de inspirație lumina artificială. Un alt punct turistic interesant ar fi muzeul de istorie în aer liber (Historisch Openluchtmuseum Eindhoven), unde ai posibilitatea să-ți faci propria bere sau să-ți trăiești viața ca în Evul Mediu; bineînțeles, nici Fabrica de Becuri Philips un trebuie neglijată.

Eindhoven este un oraș modern, un oraș ofertant unde cultura se îmbină în mod armonios cu tehnica și știința.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.