Lisabona, capitala Portugaliei, este plasată pe coasta de vest a tării, la Oceanul Atlantic, unde râul Tejo se varsă în ocean. Lisabona este un oraș cu o istorie deosebită, care oferă turistului motive întemeiate de a o vizita, dar și de a reveni în acest oraș spectaculos.

Ce poți vedea în Lisabona

Turnul Belem a fost construit în anul 1515 inițial ca o fortăreață la intrarea în portul Lisabona, fiind ultimul lucru pe care-l vedeau navigaorii până la întoarcerea de pe mare. Turnul este un monument închinat Portugaliei, folosit drept simbol al țării, acesta făcând parte din patrimoniul universal. Turnul  Belem are foarte multe motive care înfățișează figuri istorice-Sf. Vincent și rinoceri exotici, fiind opera arhitectului Francisco de Arruda.

Mănăstirea Jeronimo din Lisabona este locul de odihnă veșnică al lui Vasco da Gama, reprezentând cel mai impresionant simbol al puterii și bogăției Portugaliei în perioada marilor descoperiri geografice. Castelul este vizibil din aproape orice punct al Lisabonei, fiind unul dintre obiectivele turistice majore.
Din punct de vedere arhitectonic, mănăstirea este construită în stilul gotic european; stilul arhitectonic folosit pentru construcția acestei mânăstiri este denumit stilul Manuelin, adică un stil de artă care a avut ca scop glorificarea marilor descoperiri ale epocii.

Oceanarium Lisabona este iunul dintre cele mai mari aquariumuri din lume, proiectat de arhitectul american Peter Chermeyeff, Oceanarium a fost construit chiar pe râul Tejo.
Se regăsesc aici peste 25000 de pești, păsări și mamifere marine, fiind un adevărat punct de atracție pentru turiștii dornici de a admira de aproape o gamă variată de animale marine, inclusiv diferite specii de rechini.

Monumentul Descoperirilor din Lisabona a fost construit pe malul de nord al râului Tejo în anul 1960 cu ocazia comemorării celei de-a 500-a aniversări de la moartea Prințului Henric Navigatorul.
Monumentul are forma unui vas cu trei pânze, cu sculpturi ale unor figuri istorice importante (Regele Manuel I, poetul Camoes, Vasco da Gama, Magellan, exploratori, cruciați, călugări și cartografi portughezi). Toți aceștia îl urmează pe Prințul Henric Navigatorul. Singura femeie reprezentată este Felipa de Lancaster, mama lui Henric Navigatorul. Interiorul acestui monument este gazda unor expoziții temporare interesante.

Palatul Ajuda din Lisabona este una dintre cele mai frumoase clădiri romantice din Europa, interiorul fiind bogat decorat cu mobilă, tapițerii, statui și artă decorativă extravagantă, făcând referire la bogăția fără margini din secolul al XVIII-lea, perioadă în care au fost descoperite diamante în Brazilia.

Lisabona, oraș cu o istorie bogată, este destinația perfectă pentru orice turist, indiferent de gusturile sale, extravagante sau nu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.