Cinci motive pentru a vizita orașul Amsterdam

0

Amsterdam este capitala oficială a Olandei, în ciuda faptului că instituțiile fundamentale ale statului, Curtea supremă de justiție, guvernul și parlamentul își au sediul în Haga. Numele orașului provine din alăturarea cuvintelor dam (baraj) și cuvântul Amstel (râu ce străbate orașul). Orașul oferă turiștilor o mulțime de obiective turistice, Amsterdam fiind unul din orașele turistice ale Europei căruia turiștii nu îi pot rezista.

Cinci motive pentru a vizita orașul Amsterdam

Muzeul Van Gogh. Muzeul conține colecția cea mai numeroasă de tablouri ale lui Van Gogh din întreaga lume, exponatele oferind posibilitatea vizitatorilor de a observa evoluția acestui artist renumit, dar și de a admira lucrări ale altor artiști. Lucrările lui Van Gogh sunt organizate cronologic în cinci perioade, fiecare reprezentând o fază diferită din viața pictorului (Olanda, Paris, Arles, Saint-Remy și Auvers-șur-Oise).

Muzeul de Istorie. Muzeul de istorie din Amsterdam a fost înființat în 1975 și conține lucrări din secolul al XVII-lea, perioadă cunoscută și sub numele de Epoca de Aur a Olandei.
Colecția cuprinde tablouri, ziare, obiecte și descoperiri din zona arheologică ce arată evoluția orașului Amsterdam, transformarea sa dintr-un mic oraș medieval într-un centru internațional.

Muzeul Lalelelor. Lalelele au fost aduse în Olanda la mijlocul secolului al XVI-lea de către Imperiul Otoman, rămânând până în prezent florile preferate ale olandezilor. În timp, aceste flori au devenit un simbol al țării, implicit, un simbol al acestui oraș.
Există și un muzeu mic privat, care redă istoria fascinației olandeze pentru lalele, oferind turiștilor ocazia de a cumpăra câteva tipuri de bulbi din această floare.

Tassenmuseum. Majoritatea vizitatorilor Amsterdamului tind sa aleaga muzeele traditionale in periplul lor prin oras. Desigur, si acestea au farmecul lor, dar Tassenmuseum  denumit si Muzeul Bagajelor si Posetelor este un muzeu atipic, cu o atractie speciala pentru femei. Imaginati-va purtand o poseta diferita in fiecare zi a anului, timp de 10 ani – si ajungeti la o cifra apropiata de numarul exponatelor din Tassenmuseum. Muzeul a inceput ca o expozitie de posete in 1996 iar in prezent a ajuns sa cuprinda cea mai mare colectie de posete din secolul XV pana in prezent.
Tassenmuseum este intr-o cladire impresionanta datand inca din 1668, iar printre exponate regasiti celebrele creatii din anii 80, o poseta Diet Coke Can creata de Judith Leiber, “The Cupcake” – o poseta acoperita de cristale Swarovski care a devenit instant celebra dupa ce o replica a ei a fost folosita in filmul “Sex and the City”. Daca esti atrasa de moda, atunci Tassenmuseum este o destinatie pe care nu o poti rata.

Muzeul de tehnică Nemo este cel mai mare centru de știință din Olanda, fiind locul ideal pentru cei curioși de știință sau tehnologie. O zi petrecută în acest muzeu cu siguranță te va face mai deștept și, în același timp, mai curios decât atunci când i-ai trecut pragul.

Amsterdam este un oraș fermecător, cosmopolit, care îți lansează invitația să îl explorezi. Capitala Olandei oferă aventuri la tot pasul, arhitectura orașului oferindu-ți o imagine oarecum incompatibilă cu un oraș vestit pentru atitudinea sa modernistă și progresistă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.