Ce poți vizita într-un city-break în Sofia

0

Sofia, oraș situat la poalele muntelui Vitosa, este capitala Bulgariei, stat aflat în sud-estul Europei. Orașul se invecinează cu regiunile Sofia și Pernik din Bulgaria, având statut de oblast.

Palatul Regal este o clădire impunătoare ce are o importanță majoră în mod deosebit pentru că amintește de ceea ce s-a întâmplat cu mult timp în urmă – eliberarea de sub forțele otomane. Clădirea a fost remodelată în 1887, prințul Alexandru Battenberg mutându-se aici nu de mult și transformând palatul în reședința sa oficială.

Teatrul Ivan Vazov, fondat în anul 1904, este o clădire construită în stil neoclasic specific teatrului. Nu la mult timp de la inaugurarea lui, acesta a suferit un incendiu care i-a provocat multe daune, însă a fost restaurat în 1929, fiind înființată și o școală de teatru, acest lucru datorându-se în mod special interesului crescut acordat teatrului.

Muzeul Național de Istorie din Sofia găzduiește numeroase obiecte cu valoare istorică, printre care: comori tracice, artfacte romane, expoziții având ca temă stăpânirea otomană și rolul Rusiei în obținerea independenței Bulgariei. Muzeul mai cuprinde și exponate de artă meșteșugărească, precum și diferite galerii.

Amfiteatrul Serdica din Sofia este, probabil, cel mai interesant și important obiectiv turistic al acestui oraș. Construit în timpurile romane, amfiteatrul a fost descoperit abia în anul 2004. Partea interesantă este că acesta este cu doar 10 metri mai mic decât Colosseumul din Roma.

Palatul Național de Cultură Sofia NDK este o clădire gigantică cu 15 săli de marimi diferite, potrivite oricărui tip de spectacol. Este locul perfect unde artiștii internaționali pot ține un concert de muzică pop.

Precum orice oraș care se respectă, Sofia are câte ceva pentru gusturile fiecăruia: o viață de noapte vibrantă, hoteluri de lux, cultură, istorie, shopping de-a lungul Bulevardului Vitosha.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.