Situat în capul fiordului Oslo, orașul ce poartă același nume este capitala Norvegiei, pe teritoriul căruia se află nu mai puțin de 40 de insule și 343 de lacuri, cel mai mare fiind Maridalsvannet (3,91 km²)-sursa cea mai importantă de apă potabilă. Cel mai înalt punct din Oslo este Kirkeberget (629 m), care este totodată și cel mai nordic punct al orașului.

Parcul cu Sculpturi Vigeland din Oslo este, în mod clar, cel mai vizitat parc al Norvegiei, un parc dedicat sculptorului Gustav Vilegand. Parcul se întinde pe aprox. 32 de hectare și are 192 de sculpturi expuse. Parcul Vigeland reușește să-i impresioneze pe turiști atât prin sculpturile lui Gustav, cât și prin spațiul de recreație pe care îl oferă, fiind o zonă relaxantă.

Catedrala din Oslo (Oslo Domkirke) a fost sfințită în 1697 și are o semnificație istorică, fiind prima biserică din Norvegia. Atracțiile principale ale catedralei sunt vitraliile realizate de Emanuel Vigeland și tavanul, o adevărată operă de artă.

Muzeul de Ambarcațiuni ale Vikingilor din Oslo este locul unde sunt păstrate nave ale vikingilor, importante dovezi ale culturii norvegiene. Muzeul a fost construit în anul 1927 de către arhitectul suedez Arnestein Arneberg și se află la 10 minute de Oslo, în Peninsula Bydgoy.

Castelul Oscarshall este unul dintre cele mai faimoase atracții turistice din Oslo, acest fapt datorându-se amplasării sale, fiind un castel de vară ce aparține familiei regale din Norvegia. Interiorul are o atmosferă gotică datorită arhitecturii sale, mobila este în stilul neo-baroc, cu candelabre, asemanandu-se cu o capelă.

Centrul Premiului Nobel pentru Pace din Oslo (Nobels Fredssenter) e un centru de prezentare a Premiului Nobel și a principiilor ce reprezintă acest premiu. Amplasat în clădirea veche a unei gări vechi din 1872, centrul a fost inaugurat în anul 2005 într-o ceremonie condusă de regele Harald al V-lea al Norvegiei. Centrul este, de fapt, un magazin-muzeu ce oferă cărți și obiecte care au ca temă ideile premiilor Nobel.

Cel mai mare oraș din Norvegia, Oslo este considerat ca fiind un veritabil centru economic, cultural și științific, dar și un nod important de transport și comunicații.

Articolul precedentCe poți vizita într-un city-break în Sofia
Articolul următorLocul perfect pentru un cityscape în care istoria e scrisă pe ziduri și în piețe – Zagreb, Croația

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here