Locul perfect pentru un cityscape în care istoria e scrisă pe ziduri și în piețe – Zagreb, Croația

0

Orașul Zagreb, capitala Croației, este situat pe versantul muntelui Medvednica și pe malul râului Sava, la o altitudine de 120 m, oferind cea mai bună legătură de trafic între Europa centrală și Marea Adriatică.

Atracții turistice în Zagreb

Catedrala din Zagreb este cea mai renumită clădire din acest oraș, fiind dedicată Înălțării Maicii Domnului, Sf. Ștefan și Sf. Ladislau, turlele sale putând fi observate din mai multe locații ale orașului. Catedrala este construită în stil gotic, având o importantă valoare arhitectonică.

În inima orașului Zagreb este amplasată Piața Jelacic, de unde se poate ajunge la majoritatea principalelor atracții din acest oraș. Elementul central al pieții este statuia din bronz a lui Ban Jelacic, erou național al Croației și vicerege al monarhiei austro-ungare, aceasta fiind înconjurată de clădiri elegante.

Turnul Lotrscak din Zagreb, construit la mijlocul secolului al XIII-lea pentru a proteja poarta orașului de sud, este cea mai bine prezervată construcție din sistemul de apărare al orașului. Turnul poate fi urcat pentru o vedere de 360 de grade a orașului Zagreb și a împrejurimilor sale.

Cetatea Medvedgrad din Zagreb datează din secolul al XIII-lea, fiind construită în timpul Episcopului Philip, pe Dealul Mali Plazur. Se presupune că această cetate a fost construită să protejeze comorile bisericii. În fiecare an, în luna septembrie, se organizează un eveniment cultural și artistic, „Zilele Medievale pe Muntele Medvenica”, fiind o ocazie foarte bună de a promova această cetate.

Această metropolă este astăzi o frumoasă destinație de vacanță, fiind un centru cultural și economic puternic pe harta turismului mondial. Este o oază a liniștii, un oraș ce oferă relaxare turiștilor ce îi trec pragul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.