Glasgow – combinația perfectă între cultură și afaceri

0

Glasgow este cel mai mare oraș din Scoția, Regatul Unit, având o populație de peste 2 milioane de locuitori în zona metropolitană. Glasgow este principala destinatie de afaceri din Scotia, sediul evenimentelor publice fiind la Scottish Exhibition and Conference Centre. Centrul este de asemenea un nod feroviar si rutier, de unde puteti ajunge in mai putin de o ora la Edinburgh, Stirling, Loch Loniond, patria lui Burns si statiunile de golf de pe coasta Ciyde, Glasgow a invatat totusi sa ia lucrurile cele mai bune din trecut si sa le adapteze la nevoile prezentului.

Obiective turistice in Glasgow

Piața George din Glasglow este înconjurată de o colecție de statui ce întrupează personaje celebre, precum regina Victoria, Robert Burns, James Watt, William Gladstone, Sir Walter Scott.

Galeria de Artă și Muzeul Kelvingrove din Glasgow sunt o combinație magnifică, proiectate în stil renascentist în principal de către arhitecții J.W.Simpson și E.J. Milner Allen. Edificiul cuprinde lucrări realizate de Boticelli, Rembrandt și Monet, dar și opere realizate de artiști locali.

Catedrala orașului Glasgow este cea mai complexă dintre toate catedralele Scoției; este o biserică dublă – una deasupra celeilalte – dedicată St. Mungo, sfântul protector al orașului. Construcția catedralei a durat 300 de ani și este una dintre puținele care a scăpat de distrugerile din timpul Reformei, fiind apărată de ghildele negustorești din Glasgow.

Universitatea din Glasgow este o combinație interesantă de cultură, educație și spații verzi. Universitatea a fost fondată în anul 1451, principalul său edificiu (Gilbert Scott Building) construit în stilul renașterii gotice fiind înălțat cu mai mult de un secol în urmă.

Teatrul Regelui din Glasgow, realizat după planul arhitectului Frank Matcham, este un amestec de stiluri, cu influențe de baroc și Art Nouveau în gresie roșie Dumfriesshire.

Glasgow  este unul dintre puținele orașe în care moștenirea culturală este tratată așa cum se cuvine, acolo unde noul și vechiul coexistă, este orașul unde arhitectura Victoriană monumentală îmbracă totul în istorie, oamenii păstrându-și ospitalitatea și bucuria de a întâmpina turiștii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.