Catedrale și biserici vechi într-un oraș situat la marginea turistică a Europei : Dublin

0

Dublin, situat pe malurile râului Liffey are o populație de jumătate de milion de locuitori și cu peste 1,1 milioane în zona metropolitană a comitatului Dublin. Dublin este cel mai mare oras al Irlandei si este si capitala tarii. Exista aici suficiente obiective turistice care ii tin pe vizitatori ocupati pentru multe zile si de aceea este unul dintre cele mai vizitate orase ale Irlandei. Dublin-ul este un oras prosper si modern, cu un trafic extrem de aglomerat si cu restaurante mereu pline. Cel mai mare aeroport din Irlanda se afla in Dublin, iar cum foarte multi turisti care sosesc in oras sau in alte regiuni ale tarii aterizeaza pe acest aeroport, numarul de vizitatori ai Dublin-ului este mereu foarte mare.

Cei aflati la prima calatorie in orasul Dublin ar trebui sa incerce sa capete o vedere de ansamblu asupra orasului inainte de a incepe sa-l viziteze in amanunt. Cea mai buna modalitate de a realiza acest lucru este printr-o calatorie cu unul din autobuzele decapotabile, care va va duce la cele mai importante obiective turistice si o sa va dea sansa de a admira orasul pe indelete. Printre cele mai importante obiective turistice se afla casele unde s-au nascut Oscar Wilde si Ducele de Wellington, Catedrala Bisericii Crestine, Catedrala Sfantul Patrick si Castelul Dublin.

Atractii turistice in Dublin

Castelul din Dublin a fost construit inițial în secolul al XIII-lea, dar a ars în anul 1684, fiind reconstruit cu ajutorul lui Sir William Robinson, care a dezvoltat planuri în această direcție. Aici pot fi vizitate apartamentele de stat, turnul, cripta, Capela Regală Heritage Centre și centrul de meșteșuguri.

Catedrala Sf. Patrick din Dublin, fondată în anul 1191, este cea mai mare biserică din Irlanda, clădirea actuală fiind construită între 1191 și 1270.

Grădina Botanică Națională din Dublin a fost fondată în anul 1795, găzduind în prezent colecții de plante din peste 15.000 de specii provenind din nenumărate habitate din lume. Grădina adăpostește peste 300 de specii de plante pe cale de dispariție, inclusiv 6 specii care sunt dispărute deja în sălbăticie.

Strada Henrietta din Dublin este cea mai veche stradă în stil georgian din acest oraș, construcția străzii fiind începută la mijlocul anilor 1720, durând peste 30 ani. Se consideră că strada a fost numită după Henrietta, soția lui Charles Fitzroy, al doilea Duce de Grafton sau după soția lui Charles Paulet, al doilea Duce de Bolton.

Turnul din Dublin este un turn în formă de ac, materialul folosit fiind oțelul inoxidabil. Înălțimea turnului este de 121 de metri, diametrul la bază fiind de 3 metri; în vârf, se află un far a cărui lumină se revarsă noaptea peste tot orașul.

În acest oraș există suficiente obiective turistice care să îi țină ocupați pentru multe zile pe vizitIn Dublin, cazarea este destul de scumpa, mai ales la hotelurile din centrul orasului. In timpul verii, preturile cresc, iar daca doriti sa vizitati orasul in aceasta perioada cel mai bine este sa rezervati camera la hotel cu ceva timp inainte. Unele hoteluri ofera pachete de cazare avantajoase la sfarsit de saptamana, in timp ce altele scad preturile in mijlocul saptamanii. Daca nu doriti sa stati in centru, alegeti suburbiile din nord si cazati-va la unul din B&B-uri, unde pretul camerei poate sa ajunga chiar si la jumatate. Intre sfarsitul lui iunie si septembrie puteti sa va cazati in unul din campusurile universitare din oras, ca de exemplu la Trinity College sau Mercer Court. De fapt, zona din jurul Trinity College ofera multe oportunitati de cazare la preturi avantajoase, iar Temple Bar-ul se afla foarte aproape.tori, fiind unul dintre cele mai vizitate orașe ale Irlandei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.