Cinci locuri care fac Bratislava mai atrăgătoare pentru turiști

0

Bratislava, capitala, dar și cel mai mare oraș din Slovacia, este situată pe Dunăre, aproape de granițele Slovaciei cu Austria și Ungaria și destul de aproape de granița cu Republica Cehă. Bratislava este sediul președinției, parlamentului și guvernului slovac, în oraș aflându-se câteva universităti, muzee, teatre și alte instituții culturale care fac această destinație extrem de valoroasă.

Castelul Bratislava este unul impunător care stă așezat în vârful dealului, chiar deasupra fluviului Dunărea. Este unul dintre simbolurile orașului, fiind o atracție de top care nu trebuie ratată.  Este un monument național cultural și un punct de mândrie pentru slovaci, construit prin jurul secolului al IX-lea. În ciuda faptului că acest castel a fost distrus într-un incendiu în 1811, el a fost reconstruit în 1960, devenind monument cultural național.

Orașul Vechi este cea mai aglomerată parte a Bratislavei și, de cele mai multe ori, prima oprire pentru majoritatea turiștilor. Elementele care îl definesc sunt drumurile pavate din piatră, clădirile istorice și străzile strâmte fermecătoare, pline de diferite monumente din bronz ce au scopul de a oferi puțin umor și viață arhitecturii din perioada comunistă.

Biserica Albastră Bratislava reprezintă una dintre cele mai populare atracții turistice din Bratislava. Construită în 1908, cu un turn de aproape 40 de metri înălțime, biserica este vopsită în totalitate în albastru. Arhitectura bisericii este în stil Art Nouveau, fiind una dintre cele mai atractive exemple de opere de acest gen din oraș.

Podul UFO a fost construit pentru a face legătura între centrul orașului și suburbia Petrzalka. Podul a fost construit în 1972, regăsindu-se în timpul construcției părți ale zidului orașului inițial. Podul UFO rămâne un important simbol al Bratislavei.

Palatul Prezidențial, palat elegant în stil Rococo, construit în anul 1760, este reședința președintelui Republicii Slovace. Palatul a fost gazda mai multor baluri și petreceri ale curții regale habsburgice, devenind un centru al vieții muzicale baroce. Joseph Haydn și-a efectuat o parte din operele sale în acest palat.

De câțiva ani, tot mai mulți turiști au început sa viziteze orașul Bratislava cu scopul de a-i descoperi istoria, cultura și natura. Datorită faptului că orașul te poate copleși cu atâtea obiective turistice de neratat, merită să fii generos și să pui la dispoziție mai multe zile pentru a descoperi capitala Slovaciei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.