Cascada Vălul Miresei – de la legendă la fotografii de poveste GALERIE FOTO

0

Amplasata la o altitudine de aproximativ 1000 metri, cascada se prezinta ca o cadere de apa in doua trepte, avand o inaltime totala ce masoara in jur de 30 metri. Datorita marmitelor adanci din partea superioara a cascadei, apa se disperseaza in asa fel incat se aseamana foarte mult cu un voal alb, de unde a fost inspirat si numele atribuit cascadei: Valul Miresei.

Cascada Valul Miresei 04

Cunoscuta si sub numele de Cascada Rachitele, este o impresionanta cadere de apa, ce se gaseste intr-o pitoreasca zona a judetului Cluj. Aceasta a luat nastere in partea de rasarit a Muntilor Vladeasa, pe Valea Stanciului, in imediata apropiere a Localitatii Rachitele din Comuna Margau.

De Cascada Valul Miresei se leaga si o veche legenda despre o mireasa, care se pare ca ar fi cazut de pe o stanca abrupta de pe Valea Stanciului, in locul unde se gaseste in prezent cascada, voalul ei agatandu-se de stanci si acoperindu-le. In locul in care a cazut mireasa, se spune ca s-au strans toti nuntasii, lacrimile lor formand cascada.

Cascada Valul Miresei poate fi vizitata in orice de sezon, existand doua trasee prin care se poate ajunge in acest punct de pe Valea Stanciului, unul ce pleaca din localitatea Rachitele si celalalt de la Cabana Vladeasa. Iarna, peretele cascadei ingheata, reprezentand o atractie inedita, luata cu asalt de toti pasionatii de sporturi extreme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.