Cinci motive pentru a vizita Vaticanul în acest an

0

Vatican, denumit oficial drept Statul Cetătii Vaticanului, este un mic stat suveran al cărui teritoriu face parte din orașul Roma. Având o suprafață de aproximativ jumătate de kilometru pătrat, statul este condus de către episcopul Romei, Papa, fiind considerat un stat ecleziastic.

Muzeele Vaticanului includ cele mai importante colecții de artă din lume, complexul având zece muzee diferite, care conțin obiecte de artă africană, hărti, picturi, sculpturi, armuri, tapiserii, mozaicuri, vase grecești, dar nu numai.

Basilica Sf. Petru este cea mai mare biserică crestină din lume, cu o fatadă lată de 114 m și inaltă de 47 m. Cu o suprafată de 22.000 metri pătrati, putând găzdui 20.000 de persoane, basilica a fost construită de Impăratul Constantin, în 320 d.Hr., în zona unde Sf. Petru a fost martirizat.

Galeria de Artă a Vaticanului este una dintre cele mai noi secțiuni ale Muzeelor Vaticanului și găzduiește operele unor artiști celebri ai istoriei, și anume: Leonardo da Vinci, Titian, Domenichino, Caravaggio, Giotto, Cimabue, Raphael, Crivelli.

Grădinile Vaticanului ocupă mai mult de jumătate din teritoriul Vaticanului, având o suprafață de 23 de hectare. Ele includ monumente, fântâni, grote și fortificații, care datează din secolul al IX-lea, construite în stilul renascentist și baroc.

Capela Sixtină este considerată una din cele mai faimoase opere ale lumii, construcția sa începând în anul 1472. Plafonul capelei, care abundă în ilustrații ale poveștilor din Vechiul Testament, a fost pictat de către Michelangelo, începând cu anul 1508. Acesta este locul în care se țin conclavurile cardinalilor pentru alegerea unui nou papă.

Deși Vaticanul este cel mai mic stat independent existent din punct de vedere al suprafeței și al numărului de locuitori, reprezintă o destinație de succes pentru turiști, acesta fiind și reședința teritorială a Sfântului Scaun, entitatea institutională reprezentată de către papă, episcopul Romei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.