Turismul în România promovat în Germania de o inițiativă privată. Vezi ce pot citi nemții despre “Țara lui Dracula”

0

Europa este cunoscută în întreaga lume ca fiind Continentul unde Istoria renaşte. O ţară mică a acestui continent este România. Mulţi au auzit de această ţară, mulţi nu. Majoritatea oamenilor când aud de România sau de români în general nu au prea multe cuvinte de laudă.

În ultimul timp, însă, au apărut foarte multe site-uri sau organizaţii care se străduiesc să facă cunoscută această ţară. Ce se poate observa legat de aceste site-uri, este că, din neştiinţă, promoveaza cam toate aceleaşi lucruri si simboluri ştiute de ani de zile de cetaţenii străini, cum ar fi ,,Castelul lui Dracula’’ sau Nadia si Gherorghe Hagi.

Cam toate descrierile se limiteaza la atât, ceea ce poate face această ţară sa devină punct de actracţie doar de Halloween. Este lăudabil efortul, minim, făcut de aceste organizaţii de a face cunoscută şi această zonă, doar că este percepută în continuare ca o tară ex-comunistă, săracă şi putem adăuga multe alte atribute nu tocmai măgulitoare.

Prin multitudinea de site-uri descoperite, puteţi insă găsi şi altceva. Este vorba despre ,,www.ziel-rumaenien.de’’. Acest site este dedicat in special  turiştilor germani, austrieci sau elveţieni şi reprezintă pentru fondatorii lui un proiect pentru care şi-au dedicat şi îşi dedică foarte mult timp. Totul a plecat de la dorinţa lor de a face cunoscută o ţară care are mult mai multe de dăruit decât tot ce se ştia până acum. Dacă vreodata cineva s- a întrebat ,,Ce aş putea face în România?’’, pe acest site puteţi găsi răspunsul. Aici se pot descoperi detalii despre toate regiunile acestei ţări care pot stârni curiozitatea turiştilor atât de mult încât să îi determine sa îşi petreacă macar o vacanţă în acest colţ de lume, sau mai bine zis în acest colţ de Rai.

Oamenii din această echipă care au gândit şi au realizat acest proiect sunt şi români şi germani. Sunt oameni care cred în ceea ce promovează şi asta se vede cu ochiull liber, doar aruncând câteva priviri peste articolele postate pe site. Sunt oameni care s-au lăsat convinşi de frumuseţea acestor locuri şi de potenţialul lor turistic.

Ce este încântător la acest proiect, este faptul că tineri români si germani au ales sa dezvolte o idee în care cred din tot sufletul cu toate ca sunt foarte conştienţi de munca pe care trebuie să o depună pentru a ajunge in sufletele oamenilor şi să îi ajute pe aceştia să vadă prin ochii lor şi să simtă acel magnetism al României doar citind câteva rânduri. Pentru a înţelege mai bine despre ce este vorba este suficient ca doritorii sa acceseze site-ul menţionat sau pagina lor de facebook http://www.facebook.com/ZielRumaenien iar dorinţa de a vedea aceste pamânturi se va naşte în inima cititorului.

Din câte se poate vedea munca lor începe să dea roade, pentru că atunci când faci ceea ce îţi place şi ce simţi, cei din jur vor vedea acest lucru şi vor crede în tine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.