Geneva este un oraș elvețian situat în extremitatea vestică a tării, capitală a cantonului cu același nume. Geneva este situată pe malul celui mai mare lac din Europa, lacul Leman, în care se varsă râurile Ron și Arve. Conform unui studiu publicat de o companie de consultantă americană, Geneva ocupă primul loc (ocupând același loc și Zürich) în lista orașelor cu cea mai bună calitate a vieții.

Ce poti vizita in Geneva?

Palatul Națiunilor din Geneva este un „oras sau un stat prin el insusi”, având propriul serviciu poștal și propriile timbre. Palatul este mare, 3500 de funcționari publici din întreaga lume lucrând aici. Procesul de transformare a Genevei într-un centru de conferințe faimos a început în anul 1871, aici desfășurându-se o gamă largă, variată de evenimente.

Catedrala Saint Pierre din Geneva, deși datează din secolele XII și XIII, aparține protestanților încă din anul 1536. Arducius de Faucigny, prințul-episcop al Episcopiei de Geneva, a fost acela care a început această construcție, folosindu-se stilul neoclasic. Recent, a fost excavată extensiv zona de sub catedrală, fiind dezvăluită o istorie bogată a site-ului, care datează din timpul Imperiului Roman.

Muzeul Ceasurilor și al Emailurilor este situat într-un parc frumos din apropierea centrului orașului. Colecțiile sunt adăpostite în vila Bryn Bella, construită în secolul al XIX-lea, oferind un cadru ideal pentru ceasurile și emailurile expuse aici. Majoritatea exponatelor din muzeu provin din secolele XVI – XX și sunt din zona Geneva, dar și din străinătate.

Ceasul Floral din Geneva, situat la marginea Grădinii Engleze, este un simbol al industriei de ceasuri de renume mondial din Geneva, o adevărată capodoperă tehnologică și de artă florală. Este compus din opt cercuri concentrice, culorile și plantele fiind adaptate anotimpului.

Lacul Leman din Geneva face referire la legendarul Lemanus, fiul prințului troian Paris, care a inițiat războiul troian când a răpit-o pe Elena. Acest lac este cel mai mare lac elvețian, având forma unei secere; lungimea sa este de 72 km, lățimea până la 13 km și adâncimea de 310 m. Este considerat a fi cel mai mare rezervor de apă dulce din Europa.

Geneva nu este un oraș ca oricare altul din această zonă a Europei, acesta fiind motivul pentru care a devenit o destinație din ce în ce mai apreciată de turiști.

Articolul precedentMoscova – capitala estului european. Care sunt cele mai vizitate obiective turistice
Articolul următorWizzAir aniverseaza 13 ani de activitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here