Ce poți vedea în Zurich, unul din cele mai bogate orașe ale lumii? Top 5 atracții pentru orașul elvețian

0

Zürich este cel mai mare oraș și inima comercială a Elveției, intindandu-se pe ambele maluri ale râului Limmat. Centrul geografic și istoric al orașului este Lindenhof, un deal pe malul de vest al Limmat. În prezent, orașul se întinde într-o oarecare măsură dincolo de limitele naturale din punct de vedere hidrografic și include unele cartiere spre nord-est, în Valea Glatt și la nord în Valea Limmat. În ciuda acestui lucru, limitele orașului vechi sunt ușor de recunoscut.

Ce poti vedea in Zurich?

Fabrica de ciocolată Lindt & Sprüngli reprezintă inima imperiului de ciocolată, cel mai mare concern producător din Elveția, fiind divizată în urmă cu circa un secol pentru a forma fabricile de ciocolată Lindt și Sprüngli și Cofetăria Sprüngli, conduse acum de Richard Sprüngli. În afară de magazinul principal din Paradeplatz, mai există alte șapte magazine ce aparțin firmei, specialitățile fabricii fiind torturile după care îți lasă gura apă, delicioasa „Luxemburgerli” și cuburile de ciocolată Sprüngli „numarul unu”.

Galeria de Artă din Zürich este deținătoarea unei importante colecții de imagini și sculpturi din antichitate până în prezent. În partea dreaptă de lângă intrare există o porțiune destul de mare dintr-o sculptură din bronz care se numește „Poarta Infernului” (Auguste Rodin). Galeria Künstlergüetli a fost înființată în anul 1847, clădirile fiind extinse în trei perioade: 1925, în 1954 – 1958 și în 1976. Operele sunt realizate de pictori elvețieni din secolele XIX și XX, precum J. H. Füssli, F. Buchser, R. Koller, A Böcklin, F. Hodler, C. Amiet, A. și J. Giacometti, M. Gubler și M. Bill, dar galleria găzduiește și opere importante de E. Munch, O. Kokoschka și M. Beckmann. De neratat sunt și picturile impresioniștilor francezi, precum Manet, Monet și Cézanne, ai artiștilor avangardiști internaționali ai secolului XX precum Klee, Mondrian, Picasso, Chirico, Matisse, Chagall, și nenumărate exponate dintr-o colecție dadaistă. Colecția grafică are aproximativ 80.000 de desene și imprimări ai căror autori sunt J. H.
Füssli, S. Gessner, F. Hodler, F. Hegi, L. Corinth, A. Dürer, Raffael, Rembrandt, P. Klee, F. Glarner, C. Amiet, M. Klinger etc.

Muzeul național de istorie din Zürich reprezintă o fascinantă călătorie în istoria acestui popor, găzduind o colecție impresionantă de artifacte antice. Clădirea care găzduiește această colecție este magnifică și se aseamănă cu un castel, artifactele datând din Epoca de Piatră până în prezent. Principalele atracții ale acestui muzeu sunt Globul celestial al lui Jost Bürg (1594)-simbol european, racle religioase din secolele XII și XVI și roți antice, considerate printre cele mai vechi din lume, dar și Armurierul, unde se găsesc arme și armuri elvețiene folosite în luptă între anii 800 și 1800.

Biserica Fraumünster se deosebește prin cel mai grațios turn, un turn înalt și albastru, biserica fiind poziționată lângă vechea piață istorică Münsterhof. Biserica a fost fondată în 853, chiliile sale fiind locuite de nobili până în secolul al XII-lea. Printre caracteristici arhitectonice deosebite ale bisericii se numără corul în stil Romanesque și imensa orgă, principala atracție rămânând cele cinci margnifice vitralii realizate de Marc Chagall în 1970.

Bahnhofstrasse, o stradă lungă de 1200 metri, în mare parte pedestră, care se extinde de la stația principală către lac. Printre clădirile interesante ale sale se numără clădirile de afaceri Weber, construite în 1899 de R. Kuder și A. Muller și depozitul departamentului Jelmoli, un complex de clădiri care a fost reconstruit de mai multe ori.

Zürich este unul dintre cele mai bogate orașe din lume, putând deveni o experiență încântătoare deoarece are o mulțime de atracții și obiective turistice și de locuri pe care toată lumea ar trebui să le viziteze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.