Relieful Muntenegrului este predominant muntos, mai ales la granita cu Serbia si Albania, zona montana avand o altitudine medie de 2,000 m. Lanturile muntoase din Muntenegru au fost cele mai erodate de gheata in ultima perioada glaciara. Marea Adriatica ii ofera Muntenegrului 293.5 kilometri de coasta. Clima tarii este mediterana cu veri si toamne foarte calde si uscate si ierni friguroase cu ninsoare abundenta.

Istoriea scurta a Muntelui Negru (Trna Gora)

Numele Muntenegru a fost folosit pentru prima oara in cel de-al 15-lea secol atunci cand dinastia Crnojevic a preluat controlul principatului. Peste urmatoarele secole Muntenegru a reusit sa-si pastreze independenta fata de Imperiul otoman. Dupa Primul Razboi Mondial, Muntenegru a fost inclusa in Imperiul sarbilor, croatilor si slovenilor care a devenit Imperiul Iugoslaviei in 1929. La dizolvarea Iugoslaviei in 1992, Muntenegru s-a alaturat Serbiei sub numele Republica Federala a Iugoslaviei, iar in 2003 in Uniunea Serbia si Muntenegru. In mai 2006, Muntenegru si-a invocat dreptul la un referendum in privinta independentei de la uniune. Rezultatul voturilor a depasit 55%, asadar Muntenegru si-a declarat independenta la 3 iunie, 2006. Limba oficiala a Muntenegrului este limba sarba

Cand trebuie sa vizitezi Muntenegru ?

Cele mai bune luni pentru a calatori in Muntenegru sunt mai, iunie si septembrie cand vremea este placuta si nu este prea aglomerat. Iulie si august sunt cele mai scumpe si aglomerate luni, mai ales in zona de coasta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.