Cele cinci sate din Italia care au înnebunit Europa prin frumusețea lor: Cinque Terre

0

Cinque Terre (Cele Cinci Pământuri) desemnează o mică porțiune a coastei stâncoase ce aparține Rivierei Italiene, locul în care omul a construit cinci așezări ce par a fi în contradicție cu timpurile moderne în care trăim.

Ce poti vedea la Cinque Terre?

Riomaggiore este un sat în provincia Comune La Spezia, situată într-o vale mică în regiunea Liguria din Italia, fiind primul dintre cele 5 sate din “Cinque Terre”. Satul datează din secolul al XIII-lea și este cunoscut pentru caracterul său istoric, dar și pentru vinul produs de viile orașului.  

Vernazza este un sat situat în provincia La Spezia, Liguria, și este a doua localitate dintre cele cinci care alcătuiesc regiunea Cinque Terre. Vernazza rămâne unul dintre cele mai pitorești sate de pescuit de pe Riviera Italiană, numele său având semnificația de “nativ”.

Monterosso al Mare este un sat din aceeași zonă, cu o populație de nici 2000 de locuitori și o suprafață de 10,94 km.

Manarola este cel mai cunoscut din seria de sate Cinque Terre, care se desfășoară pe malul Mării Ligurice și, probabil, ocupă locul întâi în preferințe.

Corniglia, ridicat deasupra mării, este cel mai mic sat, ce ascunde o plajă lungă și pietroasă.  

Via dell Amore (Drumul Dragostei), care face legătura între Manarola și Riomaggiore, este cel mai faimos traseu, fiind plin de turiști.

Atracțiile celor cinci sate fac parte din aceeași paletă: plaje intime, golfulețe, vinuri de calitate, restaurante îmbietoare, căsuțe scăldate în culori pastelate.

Cinque Terre rămâne una dintre destinațiile din ce în ce mai căutate de turiști, fiind o oază de liniște și relaxare pentru agitația secolului XXI. Este interesant că mai sunt oameni care trăiesc frumos și liniștit, bucurându-se de o atmosferă relaxantă în aceste sate ce oferă ochiului o încântare senzorială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.