Nürnberg este un oraș din Franconia Mijlocie, landul Bavaria, Germania, al doilea oraș ca mărime din Bavaria. Orașul este așezat pe ambele părti ale râului Pegnitz pe o lungime de 14 km, râu care izvorăste la 80 km la nord-est de oraș.

Obiective turistice

Muzeul Jucăriilor este un muzeu fondat în 1971 și se bazează pe jucăriile colectate de Lydia și Bayer Paul. Clădirea este una medievală cu patru etaje și găzduiește jucării ce datează din Evul Mediu.

Palatul Imperial (Kaiserburg) e o clădire istorică ce cuprinde trei secțiuni: castelul imperial, unele clădiri ale Burgraves de Nürnberg , dar și clădirile municipale ale orașului. În trecut, acestea erau locuința împăraților Imperiului Roman.

 Fântâna Frumoasă (Schoener Brunnen), construită în secolul al XIV-lea, este situată în piața centrală a orașului. Considerată una dintre principalele atracții ale orașului, fântâna are aproximativ 19 metri și forma unui turn gotic.

Muzeul Deutsche Bahn explorează istoria sistemului de căi ferate din Germania, fiind adăpostit de o clădire impresionantă. Exponatele includ obiecte ce au aparținut lui Otto von Bismark, dar și lui Ludwig al II-lea.

Muzeul Național German (Germanisches Nationalmuseum) a fost fondat în 1852 și adăpostește o mare colecție de articole ce au legătură cu cultura și arta germană. Fiind cel mai mare muzeu de istorie culturală din regiune, acesta oferă vizitatorilor ocazia de a călători prin arta germană modernă și cultură – din cele mai vechi timpuri până în prezent.

Un oraș învăluit de o frumoasă atmosferă medievală, Nürnberg este unul din orașele europene îndrăgite de turiști datorită atracțiilor de natură culturală, istorică, religioasă și arhitecturală de care dispune.

Articolul precedentBari – locul în care măreția vestului se îmbină cu farmecul estului
Articolul următorRyanair achiziționează 10 Boeing 737 Max 200

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here