Capo Vaticano – tripla atracție turistică a coastei italiene

0

Capo Vaticano este o localitate turistică maritimă din comuna Ricadi, în Provincia Vibo Valentia, Calabria (Italia). Capo Vaticano este cunoscută pentru flora superbă ce o caracterizează. În acest sens, de o mare importantă este prezența de Fern gigant, de palmier pitic pe stânca “Diver” și existența sedimentelor marine de cuaternar, care fac din Capo Vaticano o necesitate pentru mulți paleontologi. Zona, cu văi și incizii adânci ale râurilor, cu o terasă tipică acestui tip de relief, permite accesul ușor la straturile fosile ce pot fi regăsite aici.

Promontoriul de Capo Vaticano este situat pe coasta Zeilor de pe coasta Mării Tireniene din Calabria, ce separă Golful Sf. Eufemia de Gioia Tauro, pe promontoriu fiind ampalsat un far ce a fost montat în 1870, cu turn cilindric, cu un etaj și cu o terasă pe acoperiș.

Din punct de vedere turistic, Capo Vaticano este bine cunoscut la nivel național și internațional. Acest promontoriu are plaje impresionant de frumoase, care atrag din ce în ce mai mulți turiști.

Cu cei 800 de kilometri de coastă, Calabria oferă iubitorilor mării o gamă variată de plaje splendide, incluzând Capo Vaticano în provincia Vibo Valentia. Această localitate turistică este inclusă într-o listă ad-hoc a celor mai frumoase 100 de plaje ale lumii. Plaja este, de fapt, o limbă alungită de nisip, mărginită de copaci bătrâni și o apă curată, cristalină, bogată în numeroase specii de pește.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.