Ce poți vedea în Nisa, perla Coastei de Azur

0

Nisa (Nice în limba franceză) este un oraș în sud-estul Franței, pe coasta Mării Mediterane, la poalele Alpilor Maritimi, fiind al cincilea oraș ca mărime din Franța. Ce poți vedea în Nisa

Catedrala Ortodoxă Sfântul Nicolae din Nisa este un monument național din Franța care a fost deschis oficial în anul 1912 datorită generozității țarului Rusiei, Nicolas al II-lea. Această catedrală este cea mai mare catedrală ortodoxă din Europa de Vest și a fost construită în memoria țarului Nicolae Alexandrovici, care a murit în Nisa și care s-a ocupat de comunitatea rusă ce se stabilise acolo.

Castelul Englezesc din Nisa este o clădire ce marchează începutul erei în care s-au construit castele în stiluri exotice, și anume perioada 1856 – 1858. Acest castel este unul dintre cele mai interesante locuri din oraș datorită formei și culorii sale. Este situat într-o zonă frumoasă a orașului și domină împrejurimile prin dimensiunile sale impresionante, terenul măsurând 22.000 de metri pătrați.

Galeriile Ponchettes din Nisa oferă vizitatorilor oportunitatea de a admira operele de artă ale artiștilor francezi, dar și opere ce aparțin unor artiști străini. Galeriile adăpostesc atât opere de artă, cât și sculpturi, desene, tablouri, accentul fiind pus pe artă modernă și contemporană.

Catedrala Sainte Reparate din Nisa a fost construită între anii 1650 și 1699, în onoarea tânărului martir Sfântul Reparate. Legenda spune că martirul ar fi plutit în derivă din Palestina și până pe malurile Nisei, rămășițele sale regăsindu-se în prezent în acest locaș sfânt.

Cascada Donjon din Nisa este amplasată în Parcul Castelului din Nisa, putând fi admirată de vizitatori. Nu este o cascadă naturală, însă este una deosebit de frumoasă și căutată de localnici, dar și de turiști.

Nisa este un important centru turistic și stațiune balneară, fiind supranumită „capitala Coastei de Azur” (Côte d’Azur), o destinație arhicunoscută și mereu plină de turiști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.