4 locuri pe care le poți vizita în San Marino – regatul din interiorul Italiei

0

Republica San Marino este unul din cele mai mici state independente din Europa și din lume, o enclavă situată în centrul Italiei. San Marino este o republică, se află pe peninsula Italiei, în apropierea tărmului Adriatic, având o suprafată de 60 km2 și 30.000 de locuitori.

Muzeul Curiozităților din San Marino este un muzeu ciudat și, în același timp, interesant. Muzeul are o structură de 600 de metri pătrați și adăpostește obiecte dintre cele mai curioase. Printre obiectele adăpostite de muzeu, se regăsesc următoarele: statuia celui mai înalt om din lume, statuia celui mai gras om din lume, statuia celui mai tatuat om din lume, statuia celei mai mici femei, talismane din timpul secolului al XVIII-lea înmuiate în sânge pentru a prinde purici, pantofi cu inscripția „urmati pașii mei” ce aparțineau unor dame de companie etc.

Cetatea La Rocca din San Marino este cea mai veche și cea mai mare din cele trei cetăți construite pe Muntele Titano. În secolul al XI-lea a servit ca turn de veghe și refugiu pentru primii locuitori ai Monte Titano, în prezent oferind vizitatorilor săi un loc de refugiu și relaxare.

Castello della Cesta din San Marino este unul dintre cele trei turnuri de pe Monte Titano. Acesta găzduiește un mic Muzeu de Arme Vechi, expunând o parte din colecția arsenalului bogat dobândit de stat în perioada 1956 – 1972.

Basilica Santo Patrano, loc de devotament religios în San Marino, este arhicunoscut și apreciat de turiștii fascinați de istorie. Biserica a fost construită în cinstea Sfântului Anton și a constituit un loc de pelerinaj important. Bazilica este situată în centrul orașului, clădirea fiind cunoscută pentru design-ul său neo-clasic.

Republica San Marino este unul dintre cele mai mici state independente din Europa și din lume, după Vatican și Monaco, oferind vizitatorilor săi nenumărate posibilități de a se simți bine, dar și de a explora această mică lume ce impresionează prin arhitectură și istorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.