Ce atracții oferă orașul forurilor sportive – Lausanne, Elvetia

0

Lausanne este un oraș în partea de limbă franceză a Elveției, pe malul Lacului Geneva și se află la aproximativ 60 km nord-est de Geneva. Este capitala cantonului Vaud și este situat în mijlocul unei regiuni producătoare de vin.

Palatul Rumine este o clădire publică situată în centrul districtului, pe marginea de vest a orașului vechi. Clădirea a fost ridicată în perioada 1898 – 1906 după planurile lui Gaspard Andre și construită în stil renascentist. La început, clădirea reprezenta principala locație pentru Universitatea din Lausanne, însă în prezent adăpostește cinci muzee și o parte din biblioteca cantonală și universitară Lausanne.

Castelul Saint Maire din Lausanne este un castel ce servește ca sediu al guvernului cantonal Vaud. Acesta a fost construit în perioada 1397 – 1425 de către episcopii din Lausanne pentru a le servi drept reședință.

Catedrala Nôtre Dame din Lausanne este considerată fortăreața spirituală a părții vorbitoare de limbă franceză a Elveției și se bucură de un interes și o importanță la nivel internațional. Construcția sa a durat o perioadă lungă de timp, suferind schimbări semnificative, interiorul său fiind viu colorat.

Muzeul Olimpic din Lausanne este cel mai cunoscut muzeu din Lausanne, având cei mai mulți vizitatori. Scopul creării acestui muzeu a fost acela de a promova și de a răspândi spiritul olimpic prin expunerea de imagini și simboluri care îl duc pe vizitator cu gândul la Jocurile Olimpice.

Lausanne este un oraș construit demult, încă de pe vremea expansiunii romanilor, care s-au stabilit pe malul lacului, la Vidy. Lausanne este un oraș istoric cu vechi tradiții, un oraș universitar, cu o bogată și foarte diversă moștenire culturală și de artă autentică, o destinație devenită din ce în ce mai cunoscută la nivel internațional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.