4 locuri din Lille care te vor face să îți dorești să vizitezi orașul francez

0

Lille este un oraș în nordul Franței, situat în nordul Franței, la centrul de Departamentul de Nord și aproape de Belgia.

Muzeul de Istorie Naturală din Lille a fost fondat în 1816 de către Societatea de Științe, Agricultura și Arte din Lille, fiind împărțit în patru categorii: geologie, zoologie, știință și tehnică și, nu în ultimul rând, etnografie extra-europeană.

Catedrala Nôtre Dame de la Treille din Lille a fost construită în perioada 1854 – 1999, arhitectul său fiind Charles Leroy. Stilul predominant este cel neogotic, interiorul adăpostind opt capele decorate în stil neogotic: Capela Sf. Ioana d’Arc, Capela Sf. Ioan Evanghelistul, Capela Sf. Iosif, Capela Sf. Ana, Capela Sf. Carol cel Bun, Capela Sf. Petru, Capela Sfintei Inimi a lui Isus și Sfântă Capela.

Muzeul de Arte Frumoase din Lille este printre cele mai mari muzee din Franța, cu o suprafață expozițională de 22.000 metri pătrați, muzeu care atrage anual aproximativ 300.000 de vizitatori. Muzeul adăpostește antichități, lucrări medievale și renascentiste, dar și opere de artă flamanda și olandeză, dar și franceză și altele.

Opera din Lille a fost construită în stilul neoclasic de către arhitectul francez Louis Marie Cordonnier în perioada 1907 – 1913. Opera a fost inaugurată în mod oficial în anul 1923, după ce timp de 4 ani a fost ocupată de germani. În prezent, este locul unde au loc spectacole de dans, operă, muzică, dar și diferite concerte.

Lille, capitală europeană a culturii din 2004, reprezintă un amestec armonios între istoria veche a Franței și aerul modern, sofisticat, atrăgând o mulțime de turiști și datorită faptului că se află la o distanță mică de Paris.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.